Webinar 'Seksueel trauma - gevolgen voor het bewegend functioneren'

Seksueel misbruikseksueel traumaaanhoudende lichamelijke klachtenfysiotherapiebewegend functioneren

Na afloop van dit webinar kan de deelnemer de mogelijke oorzaken van aanhoudende klachten betreffende het bewegend functioneren ten gevolge van een seksueel trauma benoemen. Tevens kan de deelnemer deze klachten herkennen en duiden bij patiënten die slachtoffer zijn van seksueel geweld en die mogelijk op een andere manier benaderd dienen te worden. Na dit webinar heeft de deelnemer handvatten om bij het vermoeden van een seksueel trauma de juiste adviezen te kunnen geven.

17 sep. 2024
19:00 - 21:00
45
2 Punten
Online
Webinar
Webinar

Prijzen

Regulier € 45
Opmerking :respectievelijk euro 39,- met NPi-kortingskaart

Datum en locatie

17 sep. 2024
19:00
21:00
Online

Beroepen

Fysiotherapeut
2 Punten
KRF

Sprekers

Eva Verlinden

spreker
is orthopedagoog, gepromoveerd onderzoeker en coördinator van het Centrum Seksueel Geweld (CSG) Zuid-Holland. Zij studeerde pedagogische wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. In 2014 promoveerde ze tot doctor binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie van het Amsterdam UMC. Eva is expert op het gebied van psychotrauma en seksueel misbruik en heeft de nodige werkervaring in zowel praktijk, beleid als onderzoek. Zij maakt zich sterk om de kennis rond seksueel geweld bij professionals te vergoten zodat zij dit kunnen inzetten tijdens hun werk.

Dr. Marijke Slieker-ten Hove

spreker
is bekkenfysiotherapeut en voormalig directeur van het ProFundum Instituut en onderzoeker bij het Erasmus MC en het UMCG. Zij is in 2009 gepromoveerd op een onderzoek naar bekkenbodemklachten bij vrouwen uit een algemene populatie. Zij werkt hard aan kennisdeling over bekken(bodem) gerelateerde klachten. Marijke is erelid van de NVFB, heeft de clinical abstract prijs gewonnen bij het ICS-IIUGA en heeft de scriptieprijs gewonnen bij het KNGF voor haar proefschrift. Zij is vanwege haar (inter)nationale werk benoemd tot officier in de orde van Oranje Nassau. Zij is auteur van Verborgen Vrouwenleed, een handboek over bekkenbodemgerelateerde klachten en initiatiefnemer van de app bekkenbodem. Daarnaast is zij als docent verbonden aan het NPi en geeft (inter)nationaal lezingen en trainingen.
Omschrijving

In dit webinar bespreekt Marlot Clemens de harde cijfers rond seksueel geweld en de hulppaden die beschikbaar zijn waar patiënten naar verwezen kunnen worden en wat je van het Centrum Seksueel Geweld mag verwachten. Marijke Slieker-ten Hove zoomt in op de functie van de bekkenbodemspieren en de mogelijke gevolgen van een seksueel trauma op het bewegend functioneren.

Nederlands Paramedisch Instituut

Het NPi is het Landelijk Kenniscentrum voor Paramedische Zorg. De missie van het NPi luidt: het (verder) professionaliseren van fysiotherapeuten, oefentherapeuten, ergotherapeuten en andere (paramedische) professionals in de gezondheidszorg. Vanwege deze primaire focus is als slogan van het NPi gekozen: 'Kennis in beweging'. Het NPi wil het vooraanstaande kenniscentrum zijn; dat wil zeggen het kenniscentrum waar fysiotherapeuten, oefentherapeuten, ergotherapeuten en andere (paramedische) professionals als eerste aan denken als het gaat om deskundigheidsbevordering, informatievoorziening, praktijkgericht onderzoek en innovaties.
info@npi.nl
0334216100
7, Berkenweg, Amersfoort, 3818LA