Basiscursus 'Functiestoornissen van de bekkenbodem in breed perspectief'
Na de cursus kun je mensen met functiestoornissen aan de bekkenbodem behandelen en begeleiden. Je beschikt dan over passende kennis en ontwikkelt een methodische werkwijze. Daarbij neem je de verschillende patiëntvariabelen, zoals leeftijd en geslacht in acht.Prijzen
Beroepen
In onze maatschappij zijn mensen zich steeds bewuster van hun eigen gezondheid en de zelfzorg daarin. Ook bij stoornissen in het bekkenbodemgebied, bijvoorbeeld na een bevalling of bij het ouder worden, vragen mensen steeds vaker om hulp. .
Aanvankelijk zagen mensen het bekkenbodemgebied enigzins als taboe. Op dit moment is dat veranderd. onder andere door de positieve inbreng van onder andere de fysiotherapeutische zorg . Dat betekent ook dat deze zorg veelvuldig gevraagd wordt. Tijdens de cursus leer je als fysiotherapeut en oefentherapeut over welke competenties je beschikt bij het behandelen van de bekkenbodem.
De cursusinhoud sluit aan op het methodisch werken, zoals de KNGF-richtlijn ‘Stressincontinentie’ dat beschrijft. Je leert over functies en functiestoornissen van de bekkenbodem , zowel op het niveau van weefsel/orgaan als op persoonsniveau gerelateerd aan leeftijd en geslacht.
Ook de mogelijkheden die je als oefentherapeut hebt om te behandelen komen ruimschoots aan bod. Je werkt met casussen uit de praktijk en in kleine subgroepen. Je leert de nieuwste inzichten en ontwikkelingen toe te passen zowel binnen de fysiotherapie als binnen de oefentherapie en de verbinding daartussen. Je maakt kennis met de verschillende onderwerpen in diverse thema's. De keuze van deze onderwerpen waardeerden onze deelnemers met een 8,3 Je hebt tijdens de cursus regelmatig evaluatiemomenten om bij jou een optimaal leerresultaat te bewerkstelligen. Behandeling en begeleiding van kinderen (onder de 16 jaar) en oudere patiënten (boven de 70 jaar) vragen om een heel specifieke aanpak. Deze maken geen deel uit van de cursus. Je kunt daarvoor bij een andere NPi-cursus terecht.