Hartrevalidatie

Tweedelijns hartrevalidatie
hartrevalidatierevalidatierevalidatiezorgcardiologiefysiotherapietweedelijns fysiotherapeutentweedelijnszorg

Ben je tweedelijns fysiotherapeut en wil je je kennis en vaardigheden omtrent hartrevalidatie versterken? Tijdens deze cursus Hartrevalidatie wordt de tweedelijns hartrevalidatie behandeld. De cursus is gebaseerd op hartrevalidatierichtlijnen en aangevuld met actuele informatie en nieuwe inzichten. Hierdoor ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kun je de opgedane kennis direct toepassen in je eigen werksituatie.

09 sep. 2024
09:30 - 16:30
805
In aanvraag
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 805
Inclusief : Studiemateriaal, Food & Beverage

Datum en locatie

09 sep. 2024
09:30
30 sep. 2024
16:30
Stationshal 305, 3511CE, Utrecht

Beroepen

Fysiotherapeut
Accreditation in aanvraag
KNGF, KRF

Doelen

Je kunt op basis van richtlijnen aangevuld met recente evidentie werken met het methodisch handelen als fysiotherapeut binnen tweedelijns hartrevalidatie
Je maakt tijdens het diagnostisch en therapeutisch proces bewuste en onderbouwde keuzes in de fysiotherapeutische interventies
Je kunt effectief en efficiënt samenwerken en communiceren over de revalidatie met de patiënt, met andere disciplines en met overige betrokkenen om zo te kunnen voldoen aan de hulpvraag van de patiënt
Je kunt een behandelprogramma op maat maken voor de patiënt om aan de hulpvraag te voldoen
Omschrijving

Programma

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Inzichten op het gebied van hartrevalidatie, training, psychologische interventies en organisaties
  • Trainingsprincipes bij bv ischemie, hartfalen, LVAD, hartritmestoornissen, INOCA
  • Het vrouwenhart
  • Coaching op leefstijl
  • Organisatie van hartzorg

Doelgroep

Deze cursus is ontwikkeld voor tweedelijns fysiotherapeuten. Van de cursisten wordt verwacht dat ze voorkennis bezitten over de richtlijnen bij hartrevalidatie en voldoende kennis hebben op het gebied van inspanningsfysiologie.

Aanpak

Het doel van de cursus is verdieping en uitbreiding van de kennis en vaardigheden rondom hartrevalidatie van fysiotherapeuten. In de voorbereiding wordt de relevante kennis doorgenomen, waardoor de cursus op toepassingsniveau kan aanvangen. Aan de hand van casuïstiek worden reële beroepssituaties getraind. Hierbij staat steeds jouw eigen beroepspraktijk centraal. Ook is er veel gelegenheid om kennis en ervaringen met medecursisten uit te wisselen.

Tijdens de cursus heb je toegang tot onze online leeromgeving. Hier vind je theorie, opdrachten en literatuur.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 16 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 17 uur, waarvan 12 contacturen en 5 uur zelfstudie.

Pro Education BV

Pro Education is een van de grootste opleiders op paramedisch gebied in Nederland. Wij bieden cursussen en opleidingen aan voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten, oefentherapeuten, logopedisten en diëtisten. Bent u al paramedicus? Dan vindt u bij Pro Education een uitgebreid en actueel bij- en nascholingsaanbod om uw ambities te realiseren. Maar ook als u paramedicus wilt worden, kunt u bij ons terecht voor verschillende initiële HBO Bacheloropleidingen. Daarnaast bieden we verschillende HBO-programma's en Masterclasses. Deze zijn vaak onderdeel van een langer lopend traject, waardoor u kunt 'stapelen' tot een volledige HBO-Bachelor- of Mastergraad. Onze aanpak is uniek, omdat wij optimaal proberen aan te sluiten op de werksituatie van onze deelnemers. Door de lesgroepen klein te houden, krijgen alle deelnemers de mogelijkheid vraagstukken uit de eigen praktijk in te brengen. Daarnaast zijn al onze docenten vakspecialisten die met beide benen in het vakgebied staan.
info@proeducation.nl
0205677999
7, Marathon, Hilversum, 1213 PD