Deze cursus is verlopen

Didactische scholing – Help je aios bij EBM en onderzoek

EBMCAT/EBMonderzoekpraktijkCAT

Een kritische en onderzoekende houding ten aanzien van kennis is belangrijk voor verdere ontwikkeling van het vakgebied. Aios worden hier in de opleiding toe uitgedaagd tijdens de module Evidence based medicine (EBM), waar ze een Critical Appraisal of a Topic (CAT) uitwerken en tijdens het onderzoekstraject. Wil jij weten hoe jij je aios daarbij optimaal kunt stimuleren en begeleiden? Volg dan deze didactische scholing.

410
6 Punten
Fysieke bijeenkomst
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 410

Beroepen

Arts beleid en advies KNMG
6 Punten
ABSG
Arts indicatie en advies KNMG
6 Punten
ABSG
Arts infectiebestrijding KNMG
6 Punten
ABSG
Arts Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde KNMG
6 Punten
ABSG
Arts maatschappij en gezondheid
6 Punten
ABSG

Competenties

Samenwerken 20 %
Kennis en wetenschap 40 %
Communicatie 40 %

Sprekers

A. (Angarath) van der Zee

opleider/adviseur NSPOH

Doelen

Na afloop van deze eendaagse module:

heb je je kennis over de stappen van een CAT opgefrist.
heb je inzicht in het verloop van het onderzoekstraject van je aios.
weet je hoe en op welke momenten jij als praktijkleider juist een rol kunt spelen in het proces dat de aios doorloopt bij deze modules EBM en onderzoek.
Omschrijving

Je kunt deze module volgen als bij- of nascholing. Deze telt mee als een dag erkende didactische scholing voor praktijkopleiders.

In deze scholing nemen we je in vogelvlucht mee door de module EBM en het traject onderzoeksscholing. Bij beide modules zijn er overeenkomstige momenten waarop jij als praktijkbegeleider een belangrijke bron van feedback bent. Denk aan het meedenken over hoe praktijkrelevant een onderzoeksvraag is, en het terugvertalen van de gevonden uitkomsten naar de praktijk. Maar ook tijdens andere fases is er een rol voor de praktijkopleiders. Tijdens deze dag ligt de focus op jouw rol als praktijkbegeleider en gaan we met voorbeelden aan de slag.

Voor wie

Voor praktijkopleiders van een aios SG die de basisscholing voor praktijkopleiders hebben gevolgd en voor anderen die betrokken zijn bij de begeleiding van een aios SG onder verantwoordelijkheid van een praktijkopleider.

Je kunt deze dag volgen als je praktijkopleider bent van een aios SG en de opleiding voor praktijkopleiders hebt gevolgd of als je betrokken bent bij de begeleiding van een aios sociale geneeskunde onder verantwoordelijkheid van een praktijkopleider.

NB Heb je eerder de dag ‘Didactische scholing – bevorder evidence based sociale geneeskunde‘ of de dag ‘Didactische scholing – ondersteunen van onderzoek’ gevolgd? Deze dag overlapt qua inhoud met deze dagen en we raden je aan dan een andere dag Didactische scholing te volgen.

Ben je praktijkopleider van een aios 1e of 2e fase van één van de gesubsidieerde opleidingen M+G of Forensische Geneeskunde? SOGEON betaalt voor jouw deelname aan het SOGEON congres voor opleiders M+G op 20 september 2023 plus voor één andere dag didactische scholing. Als deze dag didactische scholing die andere dag is, vul dan s.v.p. de factuurgegevens van je werkgever in en vermeld bij factuur-referentie ‘SOGEON’. We zorgen er dan voor dat er geen kosten in rekening worden gebracht voor jouw deelname aan dit onderwijs.

NSPOH

De NSPOH (Netherlands School of Public & Occupational Health) levert als non-profit organisatie een waardevolle bijdrage aan de verbetering van de volksgezondheid, de arbeidsomstandigheden en arbeidsparticipatie in Nederland.
info@nspoh.nl
0308100500
11, Churchilllaan, Utrecht, 3527GV