Deze cursus is verlopen

Arbeidsbegeleiding binnen een Multidisciplinaire Setting

MultidisciplinairMultidisciplinair Overlegarbeidergotherapeutergotherapiearbeidsbegeleiding

Vanuit de wet- en regelgeving kan de ergotherapeut een essentiële rol vervullen bij het ondersteunen naar een spoedige, maar bovendien ook duurzame, terugkeer naar werk. In deze cursus krijg je inzicht in de bepalende wet- en regelgeving, de processtappen bij verzuim, de rollen van de andere professionals in dit proces en hoe je de behandeling in je eigen multidisciplinaire setting hierop kunt afstemmen. Daarnaast worden er diverse handreikingen aangeboden waarmee je arbeidsbegeleiding een vaste plek kunt geven binnen de ergotherapeutische behandeling. Kortom: na deze cursus weet je alles over de mogelijkheden binnen je rol als ergotherapeut bij arbeidsproblematiek in je behandelteam en welke rol anderen in het arbeidsproces vervullen.

04 sep. 2024
09:30 - 16:30
1108.5
32 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 1108.5
Inclusief : Studiemateriaal; Arrangementen (Food & Beverage).
Exclusief : BTW

Datum en locatie

04 sep. 2024
09:30
16 okt. 2024
16:30
Stationshal 305, 3511CE, Utrecht

Beroepen

Ergotherapeut
32 Punten
EN

Doelen

Het ondersteunen en adviseren van cliënten met een arbeidsgerelateerde hulpvraag in een vroege of latere fase van de multidisciplinaire behandeling
Hierbij het werknemers- en werkgeversbelang in acht nemen
Laveren tussen de kaders van de wetgeving en de multidisciplinaire behandeling/begeleidingskeuzen
Een realistisch en duurzaam re-integratieresultaat voor de cliënt aanbieden
Weten wanneer de cliënt een vervolgbegeleiding nodig heeft en doorverwijzing naar re-integratieprofessionals
Omschrijving

Doelgroep

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor ergotherapeuten die in een multidisciplinair team werkzaam zijn in een tweedelijnszorginstelling (revalidatieteams binnen een ziekenhuis, verpleeghuis en revalidatiecentrum) en die arbeidsgerelateerde zorg (willen) verlenen. Ook ergotherapeuten in een eerstelijnssetting met een samengesteld team en samenwerkingsverbanden met fysiotherapie, maatschappelijk werk en psychologie zijn gebaat bij deze cursus.

Aanpak

Doel van deze cursus is het ondersteunen en adviseren van cliënten met een arbeidsgerelateerde hulpvraag in een vroege en/of latere fase van de multidisciplinaire behandeling, waarbij onder andere de werknemersbelangen én de werkgeversbelangen in beeld zijn. Deze cursus onderscheidt zich van andere door het gebruik van gastcolleges waarmee het proces van re-integratie vanuit verschillende perspectieven wordt belicht. Namelijk vanuit het oogpunt van een bedrijfsarts en arbeidsdeskundige en vanuit het perspectief van de cliënt/werknemer als ervaringsdeskundige.

De cursus wordt gegeven in een groep van 8 tot 14 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 32 uur, waarvan 18 contacturen en 14 uur zelfstudie.

Professionals

In elke cursus zijn de professionals van groot belang. Deze cursus wordt uitsluitend verzorgd door de professionals Nancy Minnen en Nienke Spitters. Zij hebben ruime ervaring met ergotherapie bij arbeidshervatting. Nancy Minnen is re-integratiecoördinator en ergotherapeut bij Libra Arbeidsexpertise. Nienke Spitters is ergotherapeut en arbeidscoördinator.

Klassikaal

Deze cursus wordt alleen klassikaal aangeboden, kijk voor de locatie van de cursus bij de planning. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Pro Education BV

Pro Education is een van de grootste opleiders op paramedisch gebied in Nederland. Wij bieden cursussen en opleidingen aan voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten, oefentherapeuten, logopedisten en diëtisten. Bent u al paramedicus? Dan vindt u bij Pro Education een uitgebreid en actueel bij- en nascholingsaanbod om uw ambities te realiseren. Maar ook als u paramedicus wilt worden, kunt u bij ons terecht voor verschillende initiële HBO Bacheloropleidingen. Daarnaast bieden we verschillende HBO-programma's en Masterclasses. Deze zijn vaak onderdeel van een langer lopend traject, waardoor u kunt 'stapelen' tot een volledige HBO-Bachelor- of Mastergraad. Onze aanpak is uniek, omdat wij optimaal proberen aan te sluiten op de werksituatie van onze deelnemers. Door de lesgroepen klein te houden, krijgen alle deelnemers de mogelijkheid vraagstukken uit de eigen praktijk in te brengen. Daarnaast zijn al onze docenten vakspecialisten die met beide benen in het vakgebied staan.
info@proeducation.nl
0205677999
7, Marathon, Hilversum, 1213 PD