De Netwerkintake

ggzpositieve gezondheidPositieve gezondheidszorgNetwerkintakede nieuwe GGZ

De Netwerkintake is ontwikkeld in het UMC Utrecht door prof. dr. Floortje Scheepers. Zij heeft een vernieuwende kijk op psychisch lijden en mentaal welbevinden en heeft haar visie verwerkt in een praktische tool die contextueel werken en positieve gezondheid vertalen naar het intakegesprek. Met de komst van het nieuwe integraal zorgakkoord en het Kader passende zorg, waar de Netwerkintake naadloos op aansluit, zien we dat de Netwerkintake aan terrein wint. Om mee te gaan in de voorgeschreven veranderingen van ´de nieuwe GGZ´ is de Netwerkintake een ´must´.

17 jan. 2025
09:30 - 17:00
495
In aanvraag
Meerdere cursusdagen
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 495
Inclusief : koffie/thee en literatuur
Exclusief : lunch

Datum en locatie

17 jan. 2025
09:30
14 feb. 2025
17:00
Vredenburg 140-142, 3511JD, Utrecht

Beroepen

Gezondheidszorgpsycholoog
Accreditation in aanvraag
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch neuropsycholoog
Accreditation in aanvraag
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch psycholoog
Accreditation in aanvraag
FGzPt
GZ Pyscholoog
Accreditation in aanvraag
FGzPt
Gz-psychologen | Klinisch neuropsycholoog
Accreditation in aanvraag
FGzPt

Doelen

Na afloop van de opleiding:

kent de deelnemer de theorie van de positieve gezondheid en het contextueel werken en kan deze toepassen;
heeft de deelnemer inzicht in de vernieuwende visie op psychisch lijden en mentaal welbevinden;
kan de deelnemer de Netwerkintake toepassen in de eigen praktijk;
kan de deelnemer een gelijkwaardige werkrelatie aangaan met de cliënt zonder daarbij de eigen professionaliteit uit het oog te verliezen;
kan de deelnemer een goede en gestructureerde Netwerktekening maken;
kan de deelnemer verbanden leggen tussen klachten en invloedrijke thema´s en deze bespreekbaar maken met de cliënt;
kan de deelnemer op grond van de Netwerktekening en wensen van de cliënt een behandelplan opstellen, deze evalueren en afsluiten.
Omschrijving

De Netwerkintake is een herstel ondersteunende probleemanalyse welke gebruikt wordt om de kennismaking of intake met een cliënt vorm te geven. Een methode waarin het verhaal van de cliënt centraal gezet wordt en de focus niet langer gelegd wordt op het classificerend denken. In de Netwerkintake is een gelijkwaardige werkrelatie tussen behandelaar en cliënt van groot belang waarbij de eigen regie van de cliënt zo veel mogelijk gestimuleerd wordt. Hierdoor worden cliënten en hun naasten/familie in hun kracht gezet en krijgen zij een groot aandeel in het behalen van de door de cliënt opgestelde doelen.

Tijdens de Netwerkintake en het traject daarna staat een gezamenlijk opgesteld behandelplan, met heldere door de cliënt geformuleerde doelen en gezamenlijk opgestelde acties centraal. Deze vormen de rode draad van je traject.

In deze cursus, die ontwikkeld is in samenwerking met Dokter Bosman en het UMC Utrecht, leer je de theoretische kaders kennen van de Netwerkintake en leer je de Netwerkintake toepassen in jouw eigen werksetting.


Doelgroep

De doelgroep bestaat uit HBO en WO opgeleide professionals die intake-/kennismakingsgesprekken voeren met mensen die een hulpvraag hebben gericht op het sociaal domein of het mentaal welbevinden. Dit kan bijvoorbeeld een POH-GGZ, consultatieve psychiatrie, GGZ en sociaal-psychiatrisch verpleegkundigen, (gz-/klinisch)psycholoog, orthopedagoog, psychiater of huisarts zijn. Ook mensen die werkzaam zijn in bijvoorbeeld een buurtteam, schoolbegeleidingsdienst of ondersteuningsdienst op scholen kunnen profiteren van de cursus.

Forta Opleidingen

info@fortaopleidingen.nl
25, Kruisplein, F, Rotterdam, 3014DB