Foetale groeirestrictie anno 2024

foetale groeirestrictie

Placenta-insufficiëntie uit zich vaak in een (te) kleine baby. Wanneer wordt vastgesteld dat een baby klein is, leidt dit tot veel (medische) zorg en zorgen. Om uiteindelijk de diagnose foetale groeirestrictie te stellen, gebruiken we liefst meer maten en kijken we tegenwoordig verder dan alleen metingen van hoe groot de baby is. Het laatste jaar zijn meerdere belangrijke onderzoeken afgerond, die ons inzicht geven welke andere maten we nog meer kunnen gebruiken. Deze dag gebruiken we om veel van deze nieuwe ontwikkelingen met u te delen. Hoe kunnen we Doppler-metingen goed implementeren? Hoe stemmen we dit af ‘tussen de lijnen’? Wat kan de rol zijn van biomarkers in het moederlijke bloed? Wat is de rol van placenta-pathologie? Dit en nog veel meer. Houd deze website in de gaten voor het programma, u kunt al inschrijven.

279
In aanvraag
Congres
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 279

Datum en locatie

03 dec. 2024
09:00
17:00
Bennekomseweg 24, 6717LM, Ede

Beroepen

Gynaecoloog
Accreditation in aanvraag
NVOG
Physician Assistant
Accreditation in aanvraag
NAPA, NVOG
Verloskundigen
Accreditation in aanvraag
KNOV
Omschrijving

Foetale groeirestrictie is een van de klinische aandoeningen die we als verloskundig zorgverleners allemaal regelmatig tegenkomen. Het meten van foetale groei is een kernelement van onze prenatale zorg, gericht op het opsporen van groeiproblemen van de foetus en het bereiken van de ideale gewenste uitkomst van een zwangerschap: een gezonde moeder met een gezond kind.

Placenta-insufficiëntie uit zich vaak in een (te) kleine baby. Wanneer wordt vastgesteld dat een baby klein is, leidt dit tot veel (medische) zorg en zorgen. Om uiteindelijk de diagnose foetale groeirestrictie te stellen, gebruiken we liefst meer maten en kijken we tegenwoordig verder dan alleen metingen van hoe groot de baby is.

Het laatste jaar zijn meerdere belangrijke onderzoeken afgerond, die ons inzicht geven welke andere maten we nog meer kunnen gebruiken. Deze dag gebruiken we om veel van deze nieuwe ontwikkelingen met u te delen. Hoe kunnen we Doppler-metingen goed implementeren? Hoe stemmen we dit af ‘tussen de lijnen’? Wat kan de rol zijn van biomarkers in het moederlijke bloed? Wat is de rol van placenta-pathologie? Dit en nog veel meer.

SCEM

Wij willen professionals helpen de zorg te verbeteren. En daarom ontwikkelen en organiseren we (na)scholingsprogramma’s. Programma’s die je terugvoeren naar de gemeenschappelijk kern waarin we elkaar vinden; namelijk de patiënt. Geïnteresseerd in onze nascholingen, vul het formulier Houd mij op de hoogte in op www.scem.nl
scem@scem.nl
0345576642
6, Brenkmanweg, Culemborg, 4105DH