Seks en soa
In deze scholing krijg je gedegen achtergrondinformatie over soa en het testen daarop. Bij welke klachten moet je aan soa denken? Hoe breng je dat ter sprake bij de patiënt? Deze scholing heette vorig jaar: ‘Sex talk, het hoeft niet moeilijk te zijn’.Prijzen
Beroepen
Competenties
Doelen
Dit leer je:
In deze scholing krijg je gedegen achtergrondinformatie over soa en het testen daarop. Bij welke klachten moet je aan soa denken? Hoe breng je dat ter sprake bij de patiënt? Deze scholing heette vorig jaar: ‘Sex talk, het hoeft niet moeilijk te zijn’.
Soms is het moeilijk om mensen te motiveren tot een soa-test: hoe je dat kunt doen, leer je aan de hand van technieken uit de motiverende gespreksvoering. Aan de hand van de seks/soa-quiz en veel casuïstiek leer je op een actieve manier om op professionele manier met seks- en soa-vraagstukken om te gaan. Ook zonder een eigen seks-soa spreekuur.
Leden van de NVDA-expertgroep Seksuele gezondheid geven deze scholing: doktersassistenten die opgeleid zijn om zelf een seks/soa-spreekuur te draaien. Ze zijn van alle ins en outs rond seks, soa en soa-(thuis)testen op de hoogte.