Behoud van fysieke fitheid tijdens chemotherapie

fysieke fitheidChemotherapieoncologieoncologische patiënt

Na deze cursus is de deelnemer in staat de oncologische cliënt tijdens de primaire, in opzet curatieve, behandeling adequaat te begeleiden in het behouden van zijn of haar fysieke fitheid. Onder behandeling wordt hier neo-adjuvante en/of adjuvante chemotherapie, eventueel gecombineerd met radiotherapie en/of hormoontherapie en/of targeted therapy verstaan.

14 dec. 2024
09:00 - 17:00
395
12 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 395
Inclusief : Verzorging en cursusmateriaal
Opmerking :€ 345,- met NPi-kortingskaart

Datum en locatie

14 dec. 2024
09:00
17:00
Rijksstraatweg 1, 1261AN, Blaricum

Beroepen

Fysiotherapeut
12 Punten
KNGF, KRF

Sprekers

dr. Laurien Buffart

bewegingswetenschapper, onderzoeker

drs. Bram van den Buijs

fysiotherapeut, bewegingswetenschapper

Fleur van den Heuvel-van den Hoogen MSc

oncologiefysiotherapeut, oedeemfysiotherapeut

Rosalie Huijsmans MSc

fysiotherapeut, paramedisch manager

Marian Oostveen

fysiotherapeut

dr. Martijn Stuiver

fysiotherapeut, klinisch epidemioloog, lector Functioneel Herstel bij Kanker

drs. Benno van Tol

fysiotherapeut, bewegingswetenschapper
Omschrijving

Deze scholing sluit aan op de NPi-cursussen Oncologische cliënten: fysiotherapeutische mogelijkheden en Beweegprogramma’s (deel 2): module 'Oncologie'.

Tijdens de cursus staat het verkrijgen van competenties ten aanzien van de fysiotherapeutische begeleiding van oncologische cliënten tijdens de medische behandeling centraal. De cursus richt zich specifiek op het ontwikkelen van competenties ten aanzien van het klinisch redeneerproces, waarbij juiste interpretatie van de continu veranderende gezondheidstoestand van de cliënt leidt tot adequate aanpassingen van het trainingsprogramma.

Toetsing

Na het volgen van deze cursus bestaat de mogelijkheid tot het maken van een toets. Het voldoende afronden van de toets geeft, naast extra accreditatiepunten, recht op vermelding in het Onconet-register en de zorgzoeker van Onconet.


Onconet

Onconet is een netwerk van fysiotherapeuten die zich gespecialiseerd hebben in het uitvoeren van een begeleid trainingsprogramma voor patiënten die zowel tijdens als na de in opzet curatieve behandeling fysiotherapeutische ondersteuning behoeven bij het handhaven of verbeteren van hun fysieke fitheid. Voor blijvende vermelding in Onconet dienen de betreffende fysiotherapeuten te participeren in de jaarlijkse bijscholing en de daarbij horende toetsing.

Nederlands Paramedisch Instituut

Het NPi is het Landelijk Kenniscentrum voor Paramedische Zorg. De missie van het NPi luidt: het (verder) professionaliseren van fysiotherapeuten, oefentherapeuten, ergotherapeuten en andere (paramedische) professionals in de gezondheidszorg. Vanwege deze primaire focus is als slogan van het NPi gekozen: 'Kennis in beweging'. Het NPi wil het vooraanstaande kenniscentrum zijn; dat wil zeggen het kenniscentrum waar fysiotherapeuten, oefentherapeuten, ergotherapeuten en andere (paramedische) professionals als eerste aan denken als het gaat om deskundigheidsbevordering, informatievoorziening, praktijkgericht onderzoek en innovaties.
info@npi.nl
0334216100
7, Berkenweg, Amersfoort, 3818LA