E-learning: Nieuwe multidisciplinaire richtlijn Allergie Immunotherapie

allergieastmaimmunotherapieallergische rhinoconjunctivitis

Onlangs verscheen de nieuwe multidisciplinaire richtlijn ‘Immunotherapie voor patiënten met allergische rhinoconjunctivitis (AR) met of zonder astma’. Na het volgen van deze elearning bent u helemaal bijgepraat door een aantal artsen die aan deze richtlijn hebben meegeschreven.

Gratis
1 Punten
E-learning
E-learning

Prijzen

Gratis

Beroepen

Allergoloog / klinisch immunoloog
1 Punten
NVvAKI
Dermatoloog
1 Punten
NVDV
Internist
1 Punten
NIV
Kinderarts
1 Punten
NVK
Kno-arts
1 Punten
KNO

Competenties

Medische handelen 40 %
Samenwerken 20 %
Kennis en wetenschap 40 %

Sprekers

Dr. Hans de Groot

allergoloog

Dr. Jasper Kappen

longarts

Drs. Gordon Slabbers

kinderarts en aandachthouder kinderallergologie
Omschrijving

Nieuwe richtlijn immunotherapie

In augustus 2021 is de nieuwe multidisciplinaire richtlijn ‘Immunotherapie voor patiënten met allergische rhinoconjunctivitis met of zonder astma’ gepubliceerd. Deze richtlijn is geschreven voor alle leden van de beroepsgroepen die betrokken zijn bij tweede- en derdelijnszorg voor volwassenen en kinderen met of zonder astma die behandeld worden met allergie immunotherapie voor inhalatieallergie van de bovenste luchtwegen.

Webinar

Naar aanleiding van deze richtlijn organiseerde ALK samen met Viatris een webinar, waarin een aantal artsen die aan deze richtlijn hebben meegeschreven de deelnemers vanuit hun eigen specialisme helemaal bijpraatte over deze nieuwe richtlijn. Tijdens de webinar wordt onder andere ingegaan op het verschil met andere richtlijnen, het belang van een multidisciplinaire samenwerking, en het belang van deze richtlijn voor kinderartsen.

ALK-Abello BV

infonl@alk.net
23, Transistorstraat, -25, Almere, 1322CK