Congres - Conflicten en meningsverschillen met ouders
Dit congres richt zich op het belang van het proactief voorkomen van meningsverschillen en conflicten met ouders, evenals op het ontwikkelen van vaardigheden en strategieën om ermee om te gaan wanneer ze zich toch voordoen.
Prijzen
Datum en locatie
Beroepen
Doelen
Wat leer je?
In de dynamische wereld van hulpverlening en onderwijs spelen meningsverschillen en conflicten met ouders een onvermijdelijke rol.
Het vermogen om effectief om te gaan met deze uitdagingen is essentieel voor het bevorderen van een gezonde samenwerking tussen ouders, hulpverleners en leerkrachten, wat op zijn beurt de ontwikkeling en het welzijn van kinderen ten goede komt.
Dit congres richt zich op het belang van het proactief voorkomen van meningsverschillen en conflicten met ouders, evenals op het ontwikkelen van vaardigheden en strategieën om ermee om te gaan wanneer ze zich toch voordoen. Door een dieper begrip te krijgen van de oorzaken en dynamieken van conflicten, kunnen professionals constructieve benaderingen ontwikkelen die de communicatie en samenwerking met ouders bevorderen. Er volgen praktische tools, technieken en casestudy's hulpverleners en leerkrachten te helpen effectiever te navigeren door complexe situaties en gezamenlijk tot duurzame oplossingen te komen die het welzijn van het kind centraal stellen.
Laat je inspireren door ervaren experts die garant staan voor een programma dat zowel interessant als direct toepasbaar is in jouw werkcontext.
Voor wie?
Dit congres is bedoeld voor hulpverleners en leerkrachten die streven naar het verbeteren van hun werkrelaties met ouders en het optimaliseren van de ondersteuning voor kinderen. Denk daarbij aan: jeugdbeschermers, jeugd- en gezinsprofessionals, maatschappelijk werkers, ambulant begeleiders, leerkrachten, cliëntbegeleiders, gezinsbegeleiders, jeugdartsen, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, vaktherapeuten, psychologen, (ortho)pedagogen, gedragswetenschappers, kinder-, gezins- en herstelcoaches, etc.