Onbegrepen buikklachten tijdens de zwangerschap

Gynaecologiezwangerschapbuikklachten

Veel zwangere vrouwen ervaren buikklachten tijdens de zwangerschap waarbij niet snel en eenduidig een diagnose kan worden gesteld. Tijdens dit symposium komen diverse oorzaken aan de orde waarbij diagnostiek, differentiaal diagnose en mogelijke behandelingen worden belicht.

20 sep. 2024
09:00 - 16:30
279
5 Punten
Fysieke bijeenkomst
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 279

Datum en locatie

20 sep. 2024
09:00
16:30

Beroepen

Gynaecoloog
5 Punten
NVOG
Physician Assistant
5 Punten
NAPA, NVOG
Praktijkondersteuner Ouderenzorg (POH-ouderen)
5 Punten
V&VN
Praktijkverpleegkundige huisartsenzorg (PVH)
5 Punten
V&VN
Verloskundigen
5 Punten
KNOV

Sprekers

gbsbve

varvre
rvwadrver
rvaarvr

Programma

Omschrijving

Deze dag richten we ons op o.a. SHIP, endometriose, darmklachten/IBS (Prikkelbare Darm Syndroom), torsie/ovariële afwijkingen, appendicitis in de zwangerschap en aanhoudende lichamelijke klachten die vaak over het hoofd worden gezien. Naast de diagnostische aspecten wordt het klinisch redeneren en identificeren van rode vlaggen besproken die cruciaal zijn voor het tijdig ingrijpen ter voorkoming van en bij complicaties.


Een essentiële rol bij het diagnosticeren wordt ingenomen door de echoscopie. We zoomen in op de uitdagingen en beperkingen van de beeldvorming bij een zwangere vrouw en kijken naar de rol hiervan in het besluitvormingsproces. Ook komt het complexe vraagstuk van chronische bekkenpijn en nierwegproblematiek tijdens de zwangerschap aan de orde, waarbij de verschillende symptomen en behandelopties worden besproken.


Dit symposium draagt bij aan een beter begrip en een effectievere aanpak van deze uitdagende problematiek. Het programma wordt samengesteld in samenwerking met dr. Lennie van Hanegem, gynaecoloog UMC Utrecht. Houd deze website in de gaten, binnenkort wordt het definitieve programma gepubliceerd.


SCEM

Wij willen professionals helpen de zorg te verbeteren. En daarom ontwikkelen en organiseren we (na)scholingsprogramma’s. Programma’s die je terugvoeren naar de gemeenschappelijk kern waarin we elkaar vinden; namelijk de patiënt. Geïnteresseerd in onze nascholingen, vul het formulier Houd mij op de hoogte in op www.scem.nl
scem@scem.nl
0345576642
6, Brenkmanweg, Culemborg, 4105DH