Cognitief-gedragsgeoriënteerde Aanpak bij Chronische Pijn

Leer de biopsychosociale visie toe te passen in de praktijk
cognitief gedragstherapeutische techniekencognitief gedragstherapeutisch werkencognitief gedragstherapeutchronische pijnpijnpijnbehandeling

Wil je cliënten met chronische pijn beter kunnen behandelen? In deze cursus richt je je niet alleen op de lichamelijke verschijnselen van pijn, maar ga je uit van de idee dat ook psychologische en sociale factoren een rol spelen. Dit wordt ook wel de cognitief-gedragsgeoriënteerde aanpak genoemd. Daarnaast verkrijg je inzicht in de biopsychosociale visie en leer je deze bij cliënten met chronische pijn toe te passen in diverse stadia van het begeleidingsproces. Je nieuwe kennis en vaardigheden kun je uiteraard direct toepassen in je eigen praktijk.

04 nov. 2024
09:15 - 16:00
1138.5
22.5-25 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 1138.5
Inclusief : Lesgeld, Studiemateriaal, Arrangementen (Food & Beverage), Locatiekosten
Exclusief : BTW

Datum en locatie

04 nov. 2024
09:15
02 dec. 2024
16:00
Stationsplein 22, 5611AC, Eindhoven

Beroepen

Ergotherapeut
22.5 Punten
EN
Fysiotherapeut
25 Punten
KRF
23 Punten
KNGF
Oefentherapeut
22.5 Punten
VvOCM

Doelen

Je analyseert een case van een cliënt met chronische pijnklachten.
Je kunt pijneducatie geven aan de hand van het pijngevolgenmodel.
Je kunt aan de hand van de operante benadering een gedragsgeoriënteerde behandeling opstellen voor cliënten met chronische pijn, onder andere graded activity, shaping en inzetten van bekrachtiging.
Je speelt adequaat in op het pijngedrag van een cliënt.
Je stimuleert generalisatie van gezond gedrag.
Je kunt exposure in vivo, een specifieke benadering bij bewegingsvrees, toelichten.
Omschrijving

Doelgroep

Deze praktijkgerichte cursus is speciaal ontwikkeld voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten en oefentherapeuten Mensendieck en Cesar. Zowel therapeuten die in een multidisciplinaire setting werken, als monodisciplinaire therapeuten hebben baat bij deze cursus.

Aanpak

Veel van onze cursisten hebben een eigen cliënt in gedachten bij aanvang van de cursus. Door de interactieve onderwijsvormen, zoals praktische oefeningen en het voeren van discussies met medecursisten, is de kans zeer groot dat je weer aan het werk gaat met nieuwe tools en inzichten om deze cliënt te begeleiden.

De cursus heeft een totale studiebelasting van 24,5 uur, waarvan 18,5 contacturen en 6 uur zelfstudie. Het minimumaantal deelnemers aan de cursus is 12, het maximum 20.


Professionals

In elke cursus is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. Deze cursus wordt uitsluitend verzorgd door professionals die op de afdeling chronische pijn in het revalidatiecentrum Adelante te Hoensbroek werken. Zij hebben ruime ervaring met de cognitief-gedragsgeoriënteerde aanpak bij chronische pijn. Onze professionals vervullen een actieve rol binnen de online leeromgeving en voorzien je van tips, interessante oefeningen en links.


Klassikaal

Deze cursus wordt alleen klassikaal aangeboden, kijk voor de locatie van de cursus bij de planning. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Pro Education BV

Pro Education is een van de grootste opleiders op paramedisch gebied in Nederland. Wij bieden cursussen en opleidingen aan voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten, oefentherapeuten, logopedisten en diëtisten. Bent u al paramedicus? Dan vindt u bij Pro Education een uitgebreid en actueel bij- en nascholingsaanbod om uw ambities te realiseren. Maar ook als u paramedicus wilt worden, kunt u bij ons terecht voor verschillende initiële HBO Bacheloropleidingen. Daarnaast bieden we verschillende HBO-programma's en Masterclasses. Deze zijn vaak onderdeel van een langer lopend traject, waardoor u kunt 'stapelen' tot een volledige HBO-Bachelor- of Mastergraad. Onze aanpak is uniek, omdat wij optimaal proberen aan te sluiten op de werksituatie van onze deelnemers. Door de lesgroepen klein te houden, krijgen alle deelnemers de mogelijkheid vraagstukken uit de eigen praktijk in te brengen. Daarnaast zijn al onze docenten vakspecialisten die met beide benen in het vakgebied staan.
info@proeducation.nl
0205677999
7, Marathon, Hilversum, 1213 PD