Fysiotherapie bij de Ziekte van Parkinson

Leer alles over de KNGF-richtlijn Parkinson (2017) en oefen in de praktijk met echte parkinsonpatiënten
parkinsonziekte van parkinsonZvPhypokinetisch rigidesyndroomrigiditeit

Behandel je cliënten met (een vorm van) parkinson? En wil je hier meer van weten? In deze cursus, met een theorie- en praktijkdeel, ontdek je hoe je je cliënten met parkinson kunt leren omgaan met problemen in het dagelijks leven. In het theoriedeel worden de pathofysiologie van parkinson en parkinsonismen en de inhoud van de KNGF-richtlijn Parkinson (2017) uitgebreid behandeld. In het praktijkdeel van de cursus wordt samengewerkt met parkinsonpatiënten. Hierdoor kun je de opgedane kennis direct toepassen in je werk.

01 nov. 2024
09:30 - 16:30
1190
27-32.5 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 1190
Inclusief : Studiemateriaal; Arrangementen (Food & Beverage)
Exclusief : BTW

Datum en locatie

01 nov. 2024
09:30
29 nov. 2024
16:30
Stationshal 305, 3511CE, Utrecht

Beroepen

Fysiotherapeut
27 Punten
KNGF, KRF
Oefentherapeut
32.5 Punten
VvOCM

Sprekers

Hanneke Muijen-Drop

Fysiotherapeut
De cursus wordt gegeven door Hanneke Muijen-Drop. Zij is als fysiotherapeut werkzaam in de eerste lijn bij mensen met chronische ziekten en is in het bijzonder gespecialiseerd in reumatische aandoeningen en de ziekte van Parkinson. Ook heeft zij haar eigen onderneming, waarbij zij zich laat inhuren door opleidingsinstituten om vakinhoudelijke scholingen te verzorgen over chronische aandoeningen. Zo heeft zij op nationale en internationale reumacongressen gestaan.

Doelen

Je kent de achtergronden, oorzaken en symptomen van parkinson en parkinsonismen.
Je kunt op gedegen wijze een onderzoek en behandeling uitvoeren bij een cliënt met de ziekte van Parkinson of een parkinsonisme volgens de nieuwe KNGF-richtlijn.
Je past cognitieve bewegingsstrategieën bij parkinson toe.
Je geeft advies over woon- en leefomgeving.
Je stimuleert een multidisciplinaire samenwerking bij patiënten met de ziekte van Parkinson of parkinsonismen.
Omschrijving

Doelgroep

Deze cursus is geschikt voor fysiotherapeuten en oefentherapeuten die cliënten met parkinson (willen gaan) behandelen.

Aanpak

Je krijgt kennis aangereikt door middel van literatuur, casuïstiek en een heldere uitleg van een docent die beschikt over uitgebreide kennis van en ervaring met fysiotherapie bij de ziekte van Parkinson. Tijdens de lessen voer je discussies. Tijdens de lessen worden ook patiënten met de ziekte van Parkinson uitgenodigd. Zo is de lesstof meteen praktisch toepasbaar.

De cursus wordt gegeven in een groep van 12 tot 18 deelnemers en heeft een totale studiebelasting van 34 uur, waarvan 18 contacturen en 16 uur zelfstudie.

Klassikaal

Deze cursus wordt alleen klassikaal aangeboden, kijk voor de locatie van de cursus bij de planning. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Pro Education BV

Pro Education is een van de grootste opleiders op paramedisch gebied in Nederland. Wij bieden cursussen en opleidingen aan voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten, oefentherapeuten, logopedisten en diëtisten. Bent u al paramedicus? Dan vindt u bij Pro Education een uitgebreid en actueel bij- en nascholingsaanbod om uw ambities te realiseren. Maar ook als u paramedicus wilt worden, kunt u bij ons terecht voor verschillende initiële HBO Bacheloropleidingen. Daarnaast bieden we verschillende HBO-programma's en Masterclasses. Deze zijn vaak onderdeel van een langer lopend traject, waardoor u kunt 'stapelen' tot een volledige HBO-Bachelor- of Mastergraad. Onze aanpak is uniek, omdat wij optimaal proberen aan te sluiten op de werksituatie van onze deelnemers. Door de lesgroepen klein te houden, krijgen alle deelnemers de mogelijkheid vraagstukken uit de eigen praktijk in te brengen. Daarnaast zijn al onze docenten vakspecialisten die met beide benen in het vakgebied staan.
info@proeducation.nl
0205677999
7, Marathon, Hilversum, 1213 PD