Health Inequality Summit

Van inzicht naar doen: de rol van overheid, wetenschap en bedrijfsleven
gezondheidszorggezondheidsverschillenzorgdomein

Op 18 oktober 2024 organiseert IQVIA de eerste Health Inequality Summit, met als titel: ‘Van inzicht naar doen: de rol van overheid, wetenschap en bedrijfsleven’. Met deze Summit wil IQVIA samen met haar partners bijdragen aan een doorbraak bij het terugdringen van gezondheidsverschillen in Nederland.

18 okt. 2024
09:00 - 16:00
Gratis
5 Punten
Fysieke bijeenkomst
Physical course - single

Prijzen

Gratis

Datum en locatie

18 okt. 2024
09:00
16:00
Piet Heinkade 179, 1019HC, Amsterdam

Beroepen

Anesthesioloog
5 Punten
ABAN
Arts
5 Punten
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
5 Punten
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
5 Punten
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
5 Punten
ABAN

Competenties

Samenwerken 20 %
Maatschappelijk handelen en preventie 60 %
Professionaliteit en kwaliteit 20 %
Omschrijving

Op 18 oktober 2024 organiseert IQVIA de eerste Health Inequality Summit, met als titel: Van inzicht naar doen: de rol van overheid, wetenschap en bedrijfsleven’. Met deze Summit wil IQVIA samen met haar partners bijdragen aan een doorbraak bij het terugdringen van gezondheidsverschillen in Nederland.

IQVIA zet zich in voor het beschikbaar maken en analyseren van gezondheidsdata.

Overheden, wetenschap en bedrijfsleven gebruiken de inzichten die hieruit voortkomen voor het verbeteren van kwaliteit en doelmatigheid van zorg. Analyses richten zich in toenemende mate op de gezondheid van specifieke populaties. Hierbij constateren wij samen met onze partners steeds meer verschillen.

Het ochtendprogramma richt zich op bestaande inzichten in gezondheidsverschillen en barrières om deze terug te dringen. Ilona Kickbusch (WHO) geeft als keynote speaker een internationaal perspectief, waarna verschillende academische centra hun inzichten delen. Het middagprogramma richt zich op lopende interventies en op de gezamenlijke inspanning om deze barrières weg te nemen. Wij besteden hierbij aandacht aan regionale initiatieven om gezondheidsverschillen aan te pakken en de rol die data hierbij speelt. De dag sluit af met een paneldiscussie, waarin we met elkaar afspraken maken over het wegnemen van de barrières.


IQVIA

babette.zantinge@iqvia.com
0627590621
314, Herikerbergweg, Amsterdam, 1101CT