Deze cursus is verlopen

Masterclass Flesweigeren

logopedielogopedistborstvoedinglactatiekundigeFlesweigeren

Je bent preverbaal logopedist of lactatiekundige. Je hebt al genoeg kindjes en hun ouders met uiteenlopende problemen kunnen helpen, maar een borstgevoede baby (weer) uit de fles laten drinken blijft soms een uitdaging. De stress en frustratie in een gezin waar de moeder binnen aanzienlijke tijd weer (met tegenzin) aan het werk moet, is je niet vreemd. Je zou ze maar wat graag helpen met een duidelijke aanpak en een goed stappenplan.

149
12 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 149

Beroepen

Logopedist
12 Punten
NVLF

Sprekers

Maaske Treurniet

Logopedist
Logopedist en docent Maaske werkt sinds 2009 met baby’s en is zelf moeder van drie kinderen. Ze verdiepte zich in OMFT (oromyofunctionele therapie), preverbale logopedie (0-2 jarigen), heeft kennis van de IMH-visie en is lactatiekundige in opleiding. Sinds 2017 werkt ze enkel nog met jonge kinderen die eet- en drinkproblemen hebben, waardoor ze veel kennis én praktijkervaring heeft rondom de mondmotoriek en slikken. Ze werkte samen met tandartsen en begeleidde o.a. onderzoek naar bijtkracht, tongriempjes en het afbouwen van duimzuigen.

Nike Mencke

lactatiekundige
Nike werkte enkele jaren als verloskundige (in de eerste en tweede lijn), werd lactatiekundige IBCLC en is Infant Mental Health generalist. Ook heeft ze de cursus Newborn Behavioural Observations (NBO) bij het Brazelton Institute UK gedaan, de Basisopleiding Dunstan Babytaal voor professionals, de masterclass Advanced Clinical Skills for Management of Breastfeeding, Cry-fuss, Sleep and Mood Problems: Masterclasses in Neuroprotective Developmental Care ('The Possums Programs') en een trainersopleiding Mindfulness met je baby. Ze is gestart met de Mindfulness-based childbirth and parenting (fear) professionals opleiding. Zij is docent bij IMH Nederland voor de cursus 'Gehechtheid bevorderen in 1 gesprek', gebaseerd op het boek 'Eerste hulp bij hechting' van Paulien Kuipers.
Omschrijving

Je bent preverbaal logopedist of lactatiekundige. Je hebt al genoeg kindjes en hun ouders met uiteenlopende problemen kunnen helpen, maar een borstgevoede baby (weer) uit de fles laten drinken blijft soms een uitdaging.


De stress en frustratie in een gezin waar de moeder binnen aanzienlijke tijd weer (met tegenzin) aan het werk moet, is je niet vreemd. Je zou ze maar wat graag helpen met een duidelijke aanpak en een goed stappenplan.


✔︎ Je bent op zoek naar evidence-based informatie over de oorzaak van fles'weigeren' bij borstgevoede baby's

✔︎ Je zoekt een een effectieve aanpak waarmee je ouders helpt om hun baby (weer) uit de fles te laten drinken

✔︎ Je wilt praktische nascholing door een ervaren preverbaal logopedist en lactatiekundige


Aan het eind van deze cursus:

✔︎ kun je ouders uitleggen hoe fles'weigeren' ontstaat 

✔︎ heb je een concreet stappenplan waarmee je je behandeling kunt vormgeven

✔︎ kun jij jezelf profileren als specialist in fles'weigeren', om deze ouders & kinderen succesvol te begeleiden, zodat hun baby binnen enkele dagen probleemloos uit de fles drinkt


Je leert over:

✔︎ de ontwikkeling van het zuigen

✔︎ motorisch leren

✔︎ leertheorie

✔︎ responsief voeden

✔︎ Infant Mental Health 

✔︎ motorische benadering voor het (opnieuw) aanleren van de fles

✔︎ casuïstiek

Zo zit de cursus in elkaar:


Deel 1 doorloop je in je eigen tijd:

  • Opfrissen van literatuur (voorafgaand aan de cursus)
  • Bekijken van kennisclips (ca. 3 uur)
  • Voorbereiden van een casus (niet verplicht)
  • Je krijgt hiervoor je persoonlijke inlog voor de cursusomgeving van Volmondig Academy


Deel 2 is een livesessie in een groep:

  • Deze wordt minimaal elke 3 maanden georganiseerd
  • Je kunt kiezen wanneer je deelneemt
  • Na aankoop van de cursus kun je je inschrijven voor de livesessie. Je kunt kiezen voor een sessie op locatie (midden-Nederland) of online via Zoom.
  • De eerstvolgende sessies zijn:

- donderdag 11 januari 2024 van 09.30 tot 12.00 uur (locatie Lent-Nijmegen)

- donderdag 18 januari van 19.30 tot 22.00 uur (online via Zoom)

- dinsdag 27 februari 2024 van 09.00 tot 11.30 uur (online via Zoom)

Deze sessies gaan door bij minimaal 10 deelnemers.

Een sessie organiseren voor je eigen groep? Dit is mogelijk (12-15 personen per groep)

  • Na afronding van deel 1 én deel 2 ontvang je een certificaat en 12 geaccrediteerde punten voor het KP (NL) en/of 9 CERPs.
  • Je houdt in totaal een jaar toegang tot de online omgeving. Binnen deze tijd kun je dus altijd teruglezen en alles nogmaals inzien.

Wat deze cursus uniek maakt:

  • Maaske heeft op basis van haar eigen ervaring en kennis een unieke aanpak gecreëerd die niet online of in een studieboek te vinden is. 
  • Je leert niet alleen hoe je het probleem oplost, maar ook wat de achterliggende oorzaak is, zodat je op basis hiervan zelf een goed stappenplan leert samenstellen dat uniek is voor jouw client.


Volmondig Logopedie

maasketreurniet@volmondiglogopedie.nl
31624287695
22, Groot-Brittanniëstraat, Nijmegen, 6663HT