Professions
Companies
count-province
42 Results
Intensivist
29 Sep
Sep
09:00

Federatie Medische Specialisten

Physical course - single
Domus Medica
6
Goede richtlijnen zijn onmisbaar in de medisch-specialistische zorg. Een goede richtlijn opstellen is echter niet eenvoudig. Het Kennisinstituut biedt daarom een training evidence based richtlijnontwikkeling (EBRO-training) aan.
€ 399
Company Logo
02 Oct
Oct
13:00

Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS)

Physical course - single
Grand Hotel Karel V
Een Expert Meeting slaat een brug tussen donatie en transplantatie. Na afloop van een presentatie kun je vragen stellen en is er ruimte voor discussie. Daarnaast is er gelegenheid tot het bespreken van casuïstiek die de medisch professionals zelf inbrengen. Zo kunnen ethische, medische en juridische aspecten van orgaandonatie aan bod komen, maar ook logistieke knelpunten waar je in de praktijk tegenaan loopt. Tijdens rondetafelgesprekken met inhoudelijk deskundigen en collega's bespreken we de ingebrachte onderwerpen.
Free
03 Oct
Oct
09:00

Academie voor Medisch Specialisten

Physical course - single
Domus Medica (Domus Medica - Merin)
4
Versta de kunst van het onderhandelen en bereik resultaat
Onderhandelen is een vaardigheid die vaker nodig is, dan je zou denken. Als bestuurslid of commissielid bij een wetenschappelijke vereniging gebruik je deze vaardigheid in lastige (gespreks-)situaties. Bijvoorbeeld wanneer onderlinge belangen niet gelijkgericht zijn en er wel een gezamenlijk resultaat moet komen. In deze module leer je stap voor stap de spelregels en de fasering van het onderhandelen kennen. Je ontdekt waarom sommige onderhandelingssituaties lastig voor je zijn en wat je kunt doen om effectief te sturen. Zonder brutaal of al te meegaand te hoeven zijn. Trucjes komen er niet aan te pas, al leer je deze wel herkennen en jezelf hiertegen beschermen.
€ 150
04 Oct
Oct
09:00

Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden UMCG

Physical course - single
UMC Groningen
In het ziekenhuis word je soms plotseling geconfronteerd met een patiënt die een acuut probleem met zijn bovenste luchtweg ervaart. De patiënt dreigt te stikken. Deze situatie kan zich voordoen op de spoedopvang, maar ook op de operatiekamer of op de verpleegafdeling. Hoe los je dat op, samen met je collega’s?
€ 450
Company Logo
04 Oct
Oct
09:30

HagaZiekenhuis

Physical course - single
Landgoed De Wilmersberg
13
Op woensdag 4, donderdag 5 en vrijdag 6 oktober 2023 zijn de Haagse Haga Dagen. In Landgoed de Wilmersberg in De Lutte dit keer, een prachtige historische locatie in het hart van Twente. Het programma is opgebouwd met actuele medische onderwerpen en vaardigheidstrainingen relevant voor de huisartsenpraktijk.
€ 695
05 Oct
Oct
14:30

Franciscus Gasthuis & Vlietland, afdeling Transmurale Samenwerking

Physical course - single
Franciscus Gasthuis
8
Dit jaar organiseert Franciscus Gasthuis & Vlietland voor de 3e keer een meerdaagse studiereis voor huisartsen en medisch specialisten. Van donderdagmiddag 5 oktober tot zaterdagmiddag 7 oktober 2023 gaan wij op stap in eigen land en verkennen Maastricht. We leren over ons eigen netwerk, verdiepen ons in goede transmurale initiatieven en laten ons inspireren en uitdagen om samen te werken aan zorg van de toekomst. Reist u mee?
€ 290
06 Oct
Oct
10:00

Interactie opleidingen BV

Physical course - single
Verkadefabriek
0-5
Symposium over de ontwikkelingen op het gebied van klinische voeding, metabolisme, health economics en ethiek
Hoogtepunten van Espen op het gebied van: Public health, eetgedrag en health economics; Chirurgie en IC; Lichaamssamenstelling, metabolisme en GLIM; Voeding en bewegen bij ziekte.
€ 35
09 Oct
Oct
19:00

Acute Zorgregio Oost

Physical course - single
Rijnstate Ziekenhuis
Tijdens deze ketenavond laten we zien hoe de acute zorg van de toekomst eruit kan zien.
Free
10 Oct
Oct
08:30

Boerhaave Nascholing

Physical course - single
LUMC
6
In deze cursus worden de laatste ontwikkelingen besproken (o.a. cardiale ECMO, ECPR, beademingstechnieken en bijzondere indicaties bij kinderen) en is er de kans om scenario/simulatie training te doen (beperkte plekken beschikbaar). De voertaal is Nederlands.
€ 100 - 325
Company Logo
11 Oct
Oct
09:00

Academie voor Medisch Specialisten

Physical course - single
Hotel Ernst Sillem Hoeve
12
Geef professioneel invulling aan jouw rol als bestuurder van een medische staf of msb
In deze tweedaagse training duik je samen met collega bestuurders van andere medische staven MSB’s en onder begeleiding van ervaren trainers in actuele uitdagingen voor medische staven en MSB’s. Denk daarbij aan verbetering van de interne samenhang en samenwerking, optimalisatie van de bestuursstructuur en de focus op passende zorg. Ook wordt gewerkt verdere professionalisering in de rol van bestuurder door aandacht voor bestuurlijke vaardigheden.
€ 1750
Course banner
12 Oct
Oct
08:00
€ 995

FeniksGroup jouw zorgopleider

Physical course - series
ACM Opleidingen
12-16
Tijdens de tweedaagse internationaal gecertificeerde cursus Advanced Life Support (ALS) leer je het in teamverband uitvoeren van een specialistische reanimatie van volwassenen. De cursus is officieel gecertificeerd door de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) en de European Resuscitation Council (ERC).
Course banner
€ 995
Company Logo
12 Oct
Oct
09:00

Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden UMCG

Physical course - single
Hotel Lumen
6
In deze masterclass wordt u als startende (plaatsvervangende) opleider voorbereid op het opleidersschap. Deze masterclass is bedoeld voor (plaatsvervangende) opleiders die nog gaan starten met het opleidersschap, dan wel maximaal een jaar bezig zijn.
€ 650
Company Logo
14 Oct
Oct
08:30

Interactie opleidingen BV

Physical course - single
Van der Valk Hotel Veenendaal
0-12
Dilemma’s voor, tijdens en na IC opname
Op 14 en 15 november 2023 organiseren wij het congres ‘Begrenzingen aan Intensive Care Geneeskunde: Dilemma’s voor, tijdens en na IC opname’.
€ 179 - 469
24 Oct
Oct
18:00

Alrijne Ziekenhuis / Alrijne Academie

Physical course - single
Alrijne Ziekenhuis
2
Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan een inspirerende en geaccrediteerde scholing over 'Neuropathie: van first naar last resort'. Deze sessie vindt plaats op 24 oktober 2023 in Alrijne Leiderdorp.
Free
31 Oct
Oct
09:00

Academie voor Medisch Specialisten

Physical course - single
Utrecht of omgeving
6
Oefen invloed uit op een veilig werk- en leerklimaat
De training investeren in een veilig werk- en leerklimaat is bedoeld voor ervaren medisch specialisten, waaronder opleiders, supervisors, vakgroepvoorzitters, medisch managers en bestuurders. Je maakt diepgaand kennis met de begrippen power dynamics en deep democracy en leert vervolgens over de rol en werking ervan. Daarna oefen je samen met een trainingsacteur hoe je negatieve aspecten van power dynamics herkent en bespreekbaar maakt én positief invloed uit kunt oefenen op het versterken van een veilig werk- en leerklimaat.
€ 850
map icon