Diagnose en Behandeling van Duimproblemen

Een praktische gids voor huisartsen
DuimproblemenduimbasisartroseCMC-1 artroseQuervain's tenosynovitis

Deze presentatie biedt huisartsen een praktische gids voor de diagnose en behandeling van veelvoorkomende duimproblemen, zoals skiduim (UCL-letsel), duimbasisartrose (CMC-1 artrose) en De Quervain's tenosynovitis. De presentatie bespreekt zowel de niet-chirurgische als chirurgische behandelingsoptie

14 nov. 2024
20:00 - 21:30
Gratis
2 Punten
Online
Webinar
Webinar

Prijzen

Gratis

Datum en locatie

14 nov. 2024
20:00
21:30
Online

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
14 Nov 2024
15 Nov 2024
2 Punten
ABC1
Huisarts
14 Nov 2024
15 Nov 2024
2 Punten
ABC1
Physician Assistant
14 Nov 2024
15 Nov 2024
2 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
14 Nov 2024
15 Nov 2024
2 Punten
ABC1

Sprekers

Drs. Kennard Harmsen

Plastisch chirurg
“Ik streef in mijn werk naar een tevreden en geholpen patiënt, die na mijn behandeling dus eigenlijk geen patiënt meer is. Dit begint ermee dat de patiënt zich op zijn gemak voelt, en er geluisterd wordt naar zijn verhaal en klachten. Met het hele team werken wij er hard aan om patiënt zich welkom te laten voelen en samen tot een oplossing te komen voor zijn of haar hand- of polsprobleem.”

Dr. Guus Vermeulen

Plastisch chirurg
“Patiënten met een hand- of polsprobleem zijn vaak niet in staat goed hun werk uit te voeren. Daarom streef ik er altijd naar om patiënten snel te behandelen met een zo kort mogelijke nabehandeling, zodat ze weer snel kunnen terugkeren in het arbeidsproces.”

Jaap-Peter Schuurman

Huisarts en moderator

Doelen

Herkennen en diagnosticeren van veelvoorkomende duimproblemen zoals skiduim, duimbasisartrose en De Quervain's tenosynovitis.
Behandelopties begrijpen: zowel conservatieve als chirurgische behandelingen voor deze aandoeningen kunnen toepassen.
Klinisch redeneren bij casussen: toepassen van differentiaaldiagnose bij traumatische en niet-traumatische duimklachten.
Injecties uitvoeren bij duimproblemen: kennis opfrissen over de juiste samenstelling en technieken voor het toedienen van injecties, inclusief risico's en complicaties.
Beslissingen nemen over verwijzing naar specialisten zoals handchirurgen op basis van specifieke indicaties.
Omschrijving

Deze presentatie biedt huisartsen een praktische gids voor de diagnose en behandeling van veelvoorkomende duimproblemen, zoals skiduim (UCL-letsel), duimbasisartrose (CMC-1 artrose) en De Quervain's tenosynovitis. Aan de hand van verschillende casuïstieken behandelen we de verschillende pathologie en de behandelopties.

Xpert Clinics

info@xpertclinics.nl
0887785218