Cursus dermatoscopie op locatie

dermatoscoopdermatoscopiehuidafwijkingenhuisartsenpraktijkHuidkanker

Leer in één dag de grondbeginselen van dermatoscopie zodat je pluis en niet-pluis van elkaar kunt onderscheiden en geen maligniteiten meer mist. Doelgroep huisartsen, verpleegkundig specialisten en physician assistants

08 feb. 2025
09:15 - 17:30
527
7 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 527
Inclusief : Handboek dermatoscopie voor de huisartsenpraktijk, Vegetarische lunch,

Datum en locatie

08 feb. 2025
09:15
17:30
Boxtelseweg 58, 5261NE, Vught
Vol
26 feb. 2025
09:15
17:30
De Horst 1, 3971KR, Driebergen
07 jun. 2025
09:15
17:30
Boxtelseweg 58, 5261NE, Vught

Beroepen

Huisarts
7 Punten
CvAH
Physician Assistant
7 Punten
NAPA
Verpleegkundig specialist algemene gezondheidszorg
7 Punten
VSR
Verpleegkundig specialist chronische zorg bij som. aandoeningen
7 Punten
VSR
Verpleegkundig specialist geestelijke gezondheidszorg
7 Punten
VSR

Competenties

Medische handelen 80 %
Kennis en wetenschap 20 %

Sprekers

MSc Janneke Kennes

huisarts en expert in dermatoscopie
Janneke werkt als huisarts in Udenhout en heeft zich gespecialiseerd in dermatoscopie van verdachte huidafwijkingen. Zij is actief betrokken bij het Dermatoscopie Platform, een online platform voor huisartsen, VS / PA waar dagelijks geoefend wordt met casuïstiek.

MSc Michiel Berenschot

huisarts
In 2009 schreef ik een paper in de huisartsopleiding over een artikel dat aangaf dat de huisarts goed in staat is om de dermatoscoop te gebruiken. Ik was meteen gegrepen door het idee dat je dat als huisarts zelf kon. Hierop volgde de Boerhaave cursus wat mij onzekerheid en verwarring gaf. Zonder goede kennis van zaken leek het mij niet veilig om de dermatoscoop te gebruiken. Sindsdien heb ik me gespecialiseerd in dermatoscopie. Ik heb zelf de onzekerheid ervaren in de eerste jaren van het gebruik van de dermatoscoop en wil graag ander huisartsen hierbij helpen. Mijn missie is om zo veel mogelijk huisartsen VS en PA te onderwijzen in de dermatoscopie. Ik wil collega’s inspireren en het vertrouwen geven dat dermatoscopie goed te leren is. Ik haal er veel plezier uit wanneer cursisten het onder knie krijgen. Ik zie een toekomst waarin huidkanker diagnostiek in de eerste lijn sterk verbeterd kan worden en waar kennis en kunde in het gebruik van de dermatoscoop de standaard is.

MSc Maartje Spit

Verpleegkundig specialist, expert in dermatoscopie
Door mijn passie vond ik mijn plek. In 2009 ben ik gestart als verpleegkundig specialist in de huisartsenzorg. Vanuit deze functie heb ik me gespecialiseerd in de diagnostiek van verdachte huidafwijkingen met de dermatoscoop. Het is mijn missie om de huidkankerzorg in Nederlandse huisartsenpraktijken te verbeteren door huisartsen, VS en PA te trainen in de herkenning van verdachte huidafwijkingen met de dermatoscoop. Ik geef graag les over dit onderwerp op congressen en opleidingsinstituten. Eerder was ik te gast bij Huisarts Podcast. Voor mijn inspanningen voor de huidkankerzorg in Nederland heb ik in oktober 2021 de Els Borst prijs ontvangen. Een nieuwe impuls om de huidkankerzorg naar een hoger plan te tillen Laten we het samen doen!

Programma

Omschrijving

Er komen steeds meer vragen over de huid

Het spreekuur in de huisartsenpraktijk bestaat voor 15% uit vragen over de huid. En de prevalentie van huidkanker neemt fors toe. Weet jij als behandelaar het verschil tussen pluis en niet-pluis? Pik jij tijdig een maligniteit eruit? 


In deze training leer je betere diagnostiek te verrichten van verdachte huidafwijkingen met de dermatoscoop

Je leert pluis en niet-pluis onderscheiden en de meest voorkomende (verdachte) afwijkingen in de huisartsenpraktijk herkennen.

Dit levert het op: 


  • Systematisch beoordelen van verdachte huidafwijkingen
  • Meer terechte excisies 
  • Meer zelf behandelen 
  • Meer werkplezier
  • Minder onnodige verwijzingen naar de dermatoloog
  • Meer tevreden patiënten  


Dermatoscopie.nl