Deze cursus is verlopen

De Donkere Huid

huidstructuurbehandelenparamedicigepigmenteerde huiddonkerpigmentatiefunctietherapeut

Tijdens deze cursus leer je alles over pigmentatie en de verschillen in huidstructuur en -functie.

349
7 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 349
Inclusief : catering, scholingsmateriaal, toetsing, certificaat en administratiekosten

Beroepen

Huidtherapeut
7 Punten
NVH
Omschrijving

We weten dat de gepigmenteerde huid ‘anders’ is dan een lichte huid. Dat uit zich in de praktijk vooral in gevoeligheid voor complicaties. De donker gepigmenteerde huid reageert sneller met hyperpigmentatie op huidaandoeningen en behandelingen. De donkere huid is dus ‘anders’, maar hoe zit dat precies?


Ondanks het feit dat 80% van de wereldbevolking een ‘gepigmenteerde huid’ heeft, weten we nog maar weinig over de verschillen in huidstructuur en -functie. We snakken dus naar meer kennis op dit gebied. Zeker aangezien het aantal cliënten met een gepigmenteerde huid blijft stijgen. Het is dus essentieel dat je weet wat de donkere huid anders maakt en hoe je hier als behandelaar mee om kunt gaan.


Tijdens deze cursus leer je alles over pigmentatie en de verschillen in huidstructuur en -functie. Wat maakt nu dat de donkere huid gevoelig is voor het ontwikkelen van complicaties? Kun je dat voorkomen? Welke behandelingen bieden mogelijkheden en waar liggen de grenzen als je de gepigmenteerde huid behandeld? Alle ins en outs die je nodig hebt voor een optimaal behandelplan worden besproken.

HUYD

Cursussen & Opleidingen voor huidprofessionals
info@huydexpertise.nl
3, Oortjespad, Kamerik, 3471HD