Deze cursus is verlopen

Complementaire zorg in de palliatieve fase

complementaire zorgpalliatieve zorgpalliatiefholisme en connectiepalliatieve levensfase

In de palliatieve zorg is veel aandacht voor kwaliteit van leven en symptoombestrijding. Vaak wordt hierbij uitgegaan van voornamelijk medische oplossingen. Echter kan daarnaast ook andere, aanvullende, zorg worden toegepast; complementaire zorg. Dit is aanvullende zorg die wordt gegeven naar de reguliere zorg. Het vult de standaard zorg aan met aandacht voor een holistisch mensbeeld. Hierbij is aandacht voor fysieke, emotionele, mentale, sociale en spirituele behoeften. Er wordt gebruik gemaakt van de kostbare bronnen uit de natuur, waarmee verschillende (fysieke) klachten en de kwaliteit van leven verbeterd kan worden.

49
0.5-2 Punten
Online
Webinar
E-learning

Prijzen

Regulier € 49
Exclusief : Voor niet-zorgprofessionals: 15,-. Voor studenten: 7,50.

Beroepen

Anesthesioloog
10 Sep 2024
10 Sep 2024
2 Punten
ABAN
Arts
10 Sep 2024
10 Sep 2024
2 Punten
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
10 Sep 2024
10 Sep 2024
2 Punten
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
10 Sep 2024
10 Sep 2024
2 Punten
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
10 Sep 2024
10 Sep 2024
2 Punten
ABAN

Sprekers

Madeleine Kerkhof

Specialist complementaire zorg

Programma

Omschrijving

Complementaire zorg bestaat uit veel verschillende vormen, waarbij vooral aandacht is voor ontspanning en het opdoen van positieve ervaringen. Denk hierbij aan het gebruik maken van bijvoorbeeld geuren, massage of geleide visualisatie.


Madeleine Kerkhof zal in dit webinar dieper ingaan op complementaire zorg in de palliatieve fase. Zij is van oorsprong verpleegkundige, maar nu directeur en hoofddocent van Kicozo (Kennisinstituut Integratieve & Complementere Zorg) en werkzaam bij AromaZorg Zuster. Tijdens deze avond zullen de verschillende belangen en vormen van complementaire besproken worden.


Het webinar is geaccrediteerd, maar is zeker ook toegankelijk voor niet-zorgprofessionals en naasten.

Carend

Carend is een jonge organisatie die volledig bestaat uit zorgverleners en wil dat de palliatieve zorg in de spotlights staat. Ons slogan is 'Ook als je niet meer beter wordt, verdien je de beste zorg'. Carend wil de palliatieve zorg bekender maken.