'Schisis in beeld: stand van zaken en perspectief'

schisiskinderen met een schisis

Ben je verloskundige, echoscopist, jeugdarts, gynaecoloog, kinderarts, plastisch chirurg, klinisch geneticus, epidemioloog, onderzoeker of verpleegkundige? Meld je dan aan voor dit symposium!

08 nov. 2024
12:30 - 16:30
Gratis
In aanvraag
Fysieke bijeenkomst
Physical course - single

Prijzen

Gratis

Datum en locatie

08 nov. 2024
12:30
16:30
Hanzeplein 1, 9713GZ, Groningen

Beroepen

Arts beleid en advies KNMG
Accreditation in aanvraag
ABSG
Arts indicatie en advies KNMG
Accreditation in aanvraag
ABSG
Arts infectiebestrijding KNMG
Accreditation in aanvraag
ABSG
Arts Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde KNMG
Accreditation in aanvraag
ABSG
Arts maatschappij en gezondheid
Accreditation in aanvraag
ABSG

Competenties

Medische handelen 20 %
Kennis en wetenschap 60 %
Professionaliteit en kwaliteit 20 %
Omschrijving

Tijdens dit symposium met als thema “Schisis in beeld: stand van zaken en perspectief” zijn de volgende leerdoelen van toepassing:

 

1. Na deze bijeenkomst weten de deelnemers hoe vaak verschillende soorten schisis voorkomen in de Noordelijke regio. Daarnaast weten deelnemers wat de prevalentie is van schisis en hoe vaak de aandoening wordt ontdekt bij prenatale diagnostiek.

 

2. Na deze bijeenkomst weten de deelnemers welke echografische kenmerken er zijn, voor de verschillende soorten schisis. Deelnemers weten de specifieke diagnostische kenmerken van de verschillende typen schisis. Deelnemers weten wat de winst is van adequate opvang na de geboorte.

 

3. Na deze bijeenkomst weten deelnemers wat het betekent voor een gezin wanneer er een kind wordt geboren met schisis. Deelnemers hebben inzicht in de impact van een aangeboren aandoening, waarvoor chirurgie nodig is op jonge leeftijd, op een leven.

 

4. Na deze bijeenkomst weten de deelnemers welke bijdrage logopedie heeft bij de ontwikkeling van een kind met schisis. Deelnemers weten wat de mogelijkheden zijn en wat kan worden bereikt met logopedie.

 

5. Na deze bijeenkomst weten de deelnemers wanneer kinderen geboren met een schisis worden geopereerd, wat een schisisoperatie inhoudt, welke verschillende operaties worden uitgevoerd en hoe het in hun verdere leven gaat met kinderen die geopereerd zijn aan een schisis.

UMCG, Onderwijsinstituut

medowistafbureau@umcg.nl
1, A. Deusinglaan, Groningen, 9713AV