Obstetric Medicine 2024

zwangerschapbevallingkraamperiodeGynaecologie

Dit congres, georganiseerd in samenwerking met het Erasmus MC, heeft als centrale thema de multidisciplinaire benadering van de medische zorg van vrouwen tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamperiode.

08 okt. 2024
279
In aanvraag
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 279
Opmerking :Arts- € 279; Overige- € 249

Datum en locatie

08 okt. 2024
09:10
16:20
Otto Reuchlinweg 996, 3072MD, Rotterdam

Beroepen

Arts Infectieziekten
Accreditation in aanvraag
NIV
Endocrinoloog
Accreditation in aanvraag
NIV
Gastro-enteroloog
Accreditation in aanvraag
NIV
Gynaecoloog
Accreditation in aanvraag
NVOG
Hematoloog
Accreditation in aanvraag
NIV

Competenties

Medische handelen 40 %
Samenwerken 20 %
Kennis en wetenschap 40 %
Omschrijving

Na de succesvolle editie in 2023 ligt deze keer de focus op pre-eclampsie, cardiale en renale complicaties. Daarnaast hoort u over nieuwe ontwikkelingen mbt de behandeling en risicoanalyse bij pre-existente diabetes mellitus type 1 en 2, en worden de laatste inzichten van veelvoorkomende neurologische ziektebeelden gedeeld. Verder komt de combinatie systemische lupus erythematodes (SLE) en het antifosfolipiden syndroom (APS) aan bod. Nationale en internationale experts, waaronder Kypros Nicolaides, Helen Murphy, Rebecca Painter en Radboud Dolhain, delen hun kennis en ervaringen tijdens plenaire en interactieve sessies.


Nieuw zijn de basissessies voor verloskundigen en artsen in opleiding, maar ook andere deelnemers zijn van harte welkom. In dit parallelprogramma kijken we naar een klacht van de zwangere patiënt en vervolgens naar het benodigde diagnostisch proces.

Dit symposium biedt een mooi platform om nieuwe kennis op te doen en in contact te komen met andere collegae die vanuit verschillende perspectieven de zwangere vrouw benaderen. Het is dan ook een unieke kans om uw netwerk te verbreden en de samenwerking tussen verschillende vakgebieden te versterken.

Graag zien we u op 8 oktober in Rotterdam!

SCEM

Wij willen professionals helpen de zorg te verbeteren. En daarom ontwikkelen en organiseren we (na)scholingsprogramma’s. Programma’s die je terugvoeren naar de gemeenschappelijk kern waarin we elkaar vinden; namelijk de patiënt. Geïnteresseerd in onze nascholingen, vul het formulier Houd mij op de hoogte in op www.scem.nl
scem@scem.nl
0345576642
6, Brenkmanweg, Culemborg, 4105DH