Biofeedback bij stressbegeleiding

stresspreventiespanningsignalenfeedbackbio

In deze workshop leren de cursisten op welke wijze het lichaam reageert op stress.

15th Mar 2024
225
5-6 Points
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prices

Regular € 225
Includes : Thee, koffie en lunch.

Date and Location

15 Mar 2024
09:30
17:00
De eenhoorn Amersfoort Barchman Wuytierslaan, 2
28 Jun 2024
09:30
17:00
De eenhoorn Amersfoort Barchman Wuytierslaan, 2
06 Sep 2024
09:30
17:00
De eenhoorn Amersfoort Barchman Wuytierslaan, 2

Professions

Cliëntenvertrouwenspersonen WZD
5.5 Points
Registerpl
Cliëntondersteuner
5.5 Points
Registerpl
Ergotherapeut
5.5 Points
EN
Fysiotherapeut
5 Points
KRF
Gezinshuisouder
5.5 Points
Registerpl
Description

Bij de preventie van stress is het essentieel om signalen van spanning te herkennen en om goed in staat te zijn om te ontspannen. Biofeedback is een evidence-based methode voor het aanleren van bewustwording van lichaamssignalen en interne zelfregulatie. Het gaat dan om signalen als spierspanning, ademhaling, hartslag en warmte/vochtigheid van de hand.


Vroeger kon biofeedback alleen uitgevoerd worden met grote dure apparatuur, echter door de ontwikkeling van de techniek is er een enorm scala aan kleine biofeedback apparaatjes en apps voor de tablet en smartphone gekomen. Om die reden leent biofeedback zich uitstekend voor e-health: therapie via elektronische toepassingen.


Het inzetten van biofeedback als praktische tool bij stressmanagement sluit goed aan op de zogeheten ‘blended care’, waarbij direct contact tussen therapeut en cliënt gecombineerd wordt met interventies die de cliënt zelf thuis kan doen. Cliënten worden gestimuleerd om actief aan hun herstel te werken en het versterkt het gevoel van eigen regie.


In deze workshop leren de cursisten op welke wijze het lichaam reageert op stress. Deze informatie wordt gekoppeld aan de inzet van biofeedback voor bewustwording van lichaamssignalen en het aanleren van ontspanning via kleine apparatuur en apps voor kalmering, spierontspanning, ademregulatie en hartcoherentie.

Biofeedback Opleiding

info@biofeedbackopleiding.nl
0645330846
555, Postbus, Amersfoort, 3800AN