Ontwikkelingen inzet ZZP-ers in de huisartsenzorg

praktijk managerPOHdoktersassistentenPhysician assistantsverpleegkundigeverpleegkundig specialistenhuisartsen

Voor alle werkgevers, zelfstandigen en werknemers in de huisartsenzorg

18 okt. 2024
13:00 - 14:15
Gratis
In aanvraag
Online
Webinar
Webinar

Prijzen

Gratis

Datum en locatie

18 okt. 2024
13:00
14:15
Online

Beroepen

Praktijkmanager
Accreditation in aanvraag
2 Punten
KPM

Sprekers

Elisabeth van den Hoogen

Gespreksleider

David Renkema

Eerstelijnsjurist
David Renkema helpt vanuit zijn adviesbureau ‘Eerstelijnszorgjurist Renkema’ huisartsen en eerstelijnszorgorganisaties bij met name de zakelijk – juridische vraagstukken die spelen binnen de eerstelijnszorg. Denk daarbij bijvoorbeeld aan maatschapsvorming, praktijkoverdrachten, samenwerking, zorgregelgeving rondom de organisatie van de zorg (Wkkgz, Wtza, etc.) en het maken van overeenkomsten. Daarnaast heeft David veel kennis van het gezondheidsrecht (oa. geheimhoudingsplicht, Wet BIG en de Wet op de Geneeskundige behandelingsovereenkomst). Door langdurige ervaring als jurist in de eerstelijnszorg, weet David heel goed de praktische vertaalslag te maken van de vaststaande regels naar de soms weerbarstige praktijk.

Edith de Bourgraaf

Waarnemend programmamanager Handhaving Arbeidsrelaties vanuit de Belastingdienst
Afgelopen weken heb je haar kunnen zien in het rondetafelgesprek met de Tweede Kamer over de aanpak van schijnzelfstandigheid, of kunnen horen op NPO1 over dit onderwerp. Edith praat ons bij over de kabinetsaanpak van schijnzelfstandigheid en de handhaving daarop.

Loe van Erp

Algemeen Directeur bij Solopartners
Loe vertegenwoordigd de belangen van de ZZP-ers en praat ons bij over wat de impact is van deze ontwikkelingen op de ZZP-er en de mogelijkheden die er nog wel zijn. Naast directeur van Solopartners is Loe ook bestuurslid bij Vereniging Zelfstandigen Nederland (VZN)
Omschrijving

Om onze achterbannen over de meest recente ontwikkelingen te informeren, organiseren InEen en SBHZ (samenwerkende beroepsverenigingen in de huisartsenzorg) gezamenlijk dit informatieve en interactieve webinar. Tijdens dit webinar gaan we samen met een aantal vakspecialisten in op de huidige ontwikkelingen en hoe het er waarschijnlijk vanaf 1 januari 2025 uit ziet. Het webinar wordt geleid door Elisabeth van den Hoogen. O.a. eerstelijnsjurist David Renkema schuift aan tafel om de huidige situatie toe te lichten voor de verschillende beroepsgroepen. Verder zitten 2 professionals aan tafel met kennis over de inzet van ZZP-ers in de (huisartsen)zorg en de impact van deze ontwikkelingen in de praktijk.

Gezamenlijk wordt tevens aan tafel besproken hoe de praktijk en ZZP-ers in de huisartsenzorg vanaf 1 januari 2025 het beste kunnen omgaan met deze veranderingen.

 

Het is een interactief webinar dat wil zeggen dat er ruimte is voor vragen.

Vragen vooraf? Laat ze achter bij je aanmelding.

Nederlandse Vereniging voor Praktijkmanagement Academie

academie@nvvpm.com
0616069762
4, Postbus, Deurne, 5750AA