This course is expired

COVID-19 vaccinatie, bijwerkingen en communicatie

covid-19covidcovid-vaccinvaccinatiesbijwerkingenrisico'scommunicatiecommunicatie met patiëntcovid-vaccinatiedesinformatie

Let op: er is geen accreditatie meer te verdienen voor deze cursus. Binnenkort start een nieuwe vaccinatieronde en kunnen alle 12-plussers een herhaalprik tegen corona krijgen. Ben jij er klaar voor? Alles wat je moet weten over de vaccins, bijwerkingen en communicatie hoor je tijdens het gratis geaccrediteerde COVID-19-webinar van woensdag 7 september. Drie thema's in amper vijf kwartier, een bomvol programma! Agnes Kant is directeur van Bijwerkingencentrum Lareb en praat je bij over de fabels en feiten over bijwerkingen van coronavaccins. Huisarts en medeoprichter van de Twijfeltelefoon Shakib Sana ging de markt op om bewoners in kwetsbare Rotterdamse wijken te informeren over corona en de vaccins. Hij deelt zijn ervaringen. Tot slot legt Hans van Vliet, programmamanager van het COVID-19-vaccinatieprogramma bij het RIVM, uit waarom een nieuwe prikronde noodzakelijk is, wie daarvoor in aanmerking komen en wanneer, en welke vaccins worden toegediend.

Free
1 Points
Online
Webinar
E-learning

Prices

Free

Professions

Anesthesioloog
06 Sep 2022
30 Sep 2022
1 Points
ABAN
Arts
06 Sep 2022
30 Sep 2022
1 Points
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
06 Sep 2022
30 Sep 2022
1 Points
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
06 Sep 2022
30 Sep 2022
1 Points
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
06 Sep 2022
30 Sep 2022
1 Points
ABAN

Skills

Kennis en wetenschap 40 %
Communicatie 40 %
Maatschappelijk handelen en preventie 20 %

Speakers

Agnes Kant

Directeur Bijwerkingencentrum Lareb

Shakib Sana

Huisarts en medeoprichter Twijfeltelefoon

Hans van Vliet

Programmamanager COVID-19-vaccinatieprogramma RIVM

Patrick Bindels

Moderator en hoofd afd. Huisartsgeneeskunde Erasmus MC

Goals

Voorlichting geven over de nieuwe COVID-19 vaccinatiecampagne van het RIVM
Kennis van bekende en zeldzame bijwerkingen van het COVID-19 vaccin
Herkennen van desinformatie
Goed informeren van patiënten over COVID-19

Program

Attachments

Description

Bijwerkingen van de COVID-19-vaccinatie

Tijdens het webinar wordt uitgebreid stilgestaan bij het risico op bijwerkingen van coronavaccins. Agnes Kant, directeur van Bijwerkingencentrum Lareb, vertelt over veelvoorkomende en zeldzame bijwerkingen van de verschillende vaccins. Vermeende bijwerkingen worden ontkracht of nader uitgelegd. Agnes gaat dieper in op de grootte van de risico’s en informeert je over bijwerkingen bij specifieke bevolkings- en risicogroepen. Nadien weet je precies waarmee je rekening moet houden tijdens de najaarscampagne.


Communicatie met cliënten 

Verder is er aandacht voor de praktische, dagelijkse communicatie met cliënten over corona en de vaccins. Huisarts Shakib Sana legt uit waarom coronavaccins de gemoederen in ons land flink bezighouden. Hoe kun je een prettig en open gesprek voeren, en hoe ga je het beste om met desinformatie? Shakib is tevens promovendus en medeoprichter van de Twijfeltelefoon. Tijdens de pandemie was hij regelmatig te vinden op Rotterdamse markten, waar hij met mensen in gesprek ging over corona en de vaccins.


Nieuwe vaccinatieronde

Half september start het RIVM met een nieuwe vaccinatieronde. Alle 12-plussers krijgen een herhaalprik. Eerst krijgen mensen met een verhoogd medisch risico en zorgpersoneel met patiëntencontact een uitnodiging. Hans van Vliet, programmamanager van het COVID-19-vaccinatieprogramma bij het RIVM, geeft in dit webinar antwoord op de meest gestelde vragen over de prikronde. Waarom juist nu een nieuwe campagne? Hoe staat het met de groepsimmuniteit? En wat moet je weten over recent ontwikkelde vaccins?

MedischeScholing

info@medischescholing.nl