On-demand mini-symposium - Motiveren van patiënten: inzicht in de do’s and don’ts

voedingGeneesmiddelen en voedingvoedingssupplementenvoedingsadviesmotiverende gespreksvoeringmotiverenmotiverende gespreksstijlsupplementenvoedingssupplementsymposium

Dit webinar is onderdeel van een tweetal geaccrediteerde on-demand webinars van het Voedingscentrum met als thema's Het motiveren van patiënten: inzicht in de do’s and don’ts en Supplementen: van nut tot risico’s. Tijdens dit onderdeel van het mini-symposium leer je meer over het belang van motiverende gespreksvoering en hoe je dit kunt toepassen in de dagelijkse praktijk.

Gratis
1 Punten
Webinar
E-learning

Prijzen

Gratis

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
01 May 2022
04 Apr 2024
1 Punten
ABC1
Huisarts
01 May 2022
04 Apr 2024
1 Punten
ABC1
Physician Assistant
01 May 2022
04 Apr 2024
1 Punten
ABC1
Praktijkondersteuner Huisarts - kind en jeugd (POH-GGZ Kind & Jeugd)
01 May 2022
15 Apr 2024
1 Punten
NVvPO
Praktijkondersteuner Huisarts - Somatiek (POH-S)
01 May 2022
15 Apr 2024
1 Punten
NVvPO

Competenties

Kennis en wetenschap 30 %
Communicatie 40 %
Maatschappelijk handelen en preventie 30 %

Sprekers

Ted van Essen

Huisarts

Dr. Liesbeth Velema

Expert Gedragsverandering van het Voedingscentrum
Liesbeth wil dat gezond en duurzaam eetgedrag makkelijk is en vanzelfsprekend. Zij maakt zich hard om mensen en aanbiedende partijen in beweging te zetten gezonder gedrag te vertonen of gezondere keuzes mogelijk te maken.

Dr. Jos Dobber

Hoofddocent aan de faculteit Gezondheid van de Hogeschool van Amsterdam.
Jos Dobber doet onderzoek naar de werkzame bestanddelen en de verandermechanismen van motiverende gespreksvoering. In 2020 promoveerde hij op dit onderwerp bij de faculteit Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam. Hij is hoofddocent aan de faculteit Gezondheid van de Hogeschool van Amsterdam.

Marloes Tack

Huisarts bij Huisartsenpraktijk M. Tack
Marloes zet voeding en leefstijl in de dagelijkse praktijk in als basis van medische behandeling.
Omschrijving

Dit is de geaccrediteerd on-demand opname van het onderdeel Motiveren van patiënten, de do's en don'ts van het mini-symposium van 16 november georganiseerd door het Voedingscentrum. Voor het onderdeel Supplementen klik hier.


Het motiveren van patiënten: inzicht in de do’s and dont's

Om patiënten te motiveren tot veranderen van hun leefstijl is het essentieel dat zij gemotiveerd zijn. Maar hoe krijg je ze in beweging? Tijdens dit webinar leer je meer over het belang van motiverende gespreksvoering en hoe je dit kunt toepassen in de dagelijkse praktijk. Jos Dobber is onderzoeker bij de Hogeschool van Amsterdam (HVA). Als ‘buitenpromovendus’ bij het Amsterdam UMC (locatie AMC) onderzocht hij hoe motiverende gespreksvoering patiënten kan helpen een gezonde leefstijl aan te nemen. Hij zal de do’s en don’ts bespreken en handvatten aanreiken hoe je op een eenvoudige wijze Motivational Interviewing zelf kunt toepassen. 


Let op: als physician assistant heeft u alleen recht op de accreditatie als u zelf het certificaat van deelname upload in uw dossier. Deze scholing is namelijk niet specifiek voor de NAPA geaccrediteerd, maar zij keuren een cursus zelf wel goed als deze voor ABC1 is geaccrediteerd.

Voedingscentrum

professionals@voedingscentrum.nl
0703068880
105, Bezuidenhoutseweg, Den Haag, 2594AC