Dag van de Eerstelijn 2025

eerstelijn

Kom ook (weer) naar de Dag van de Eerstelijn op 15 januari 2025 in Egmond aan Zee! Het thema van dit jaar is "Prikkelend". Maak zelf een keuze uit een prikkelend aanbod aan workshops en breng een bezoek aan de vakbeurs.

15 jan. 2025
12:00 - 20:40
255
6 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 255

Datum en locatie

15 jan. 2025
12:00
20:40
Zeeweg 52, 1931VL, Egmond aan Zee

Beroepen

Apothekersassistent
15 Jan 2025
22 Jan 2025
6 Punten
KABIZ
Contactlens specialist
15 Jan 2025
22 Jan 2025
6 Punten
KABIZ
Cosmetisch Arts
15 Jan 2025
22 Jan 2025
6 Punten
NVCG
Diëtist
15 Jan 2025
22 Jan 2025
6 Punten
NVD
Doktersassistent
15 Jan 2025
22 Jan 2025
6 Punten
CADD, KABIZ
Omschrijving


Dag van de Eerstelijn 2025

Van Dale: Betekenis 'prikkelend'

prik·ke·len (prikkelde, heeft geprikkeld)

1 een prik, prikken geven
2 een vervelend gevoel geven alsof je zachtjes gestoken wordt
3 opwekken; = aansporen, stimuleren
4 iemand boos maken; = ergeren, irriteren                                                                                                                                               

DvdE_2025_1_1.jpg

Een passender thema voor jullie vak kunnen wij niet bedenken! We kunnen ons zo voorstellen dat alle betekenissen op een werkdag wel voorbijkomen.

De eerste spreekt wel voor zich. Prikken is aan de orde van de dag. Misschien prik je zelf, misschien ligt die taak bij een ander maar ongetwijfeld heb je wel leren prikken. In verschillende workshops geven wij in ieder geval aandacht aan de eerste betekenis. Zo is er een workshop over de theorie rondom injecteren, over injectietechnieken voor de schouder en over prikaccidenten.

Dan door naar betekenis nummer 2. Iets geeft je een vervelend gevoel. Zoveel thema’s passeren de revue op jullie werkdag. Lang niet altijd even leuk waardoor je zelf een vervelend gevoel krijgt en stress ervaart. Hoe je daarmee om kan gaan? Volg de workshop mindfulness. Ook de patiënt/cliënt kan een vervelend gevoel hebben om tal van redenen zoals bijvoorbeeld tinnitus, een prikkelbaar darmsyndroom of zwangerschapsmisselijkheid.

In je contacten met patiënten en cliënten komt het thema aansporen vast ook wel eens voorbij. De workshop motiverende gespreksvoering besteedt hier aandacht aan.

En iemand boos maken? Met steeds korter wordende lontjes in de samenleving heb je helaas wel eens te maken met een agressieve patiënt of cliënt en ook daar is in de vorm van een workshop aandacht aan besteedt: omgaan met ongewenst en agressief gedrag.

Het zijn maar enkele voorbeelden van ons brede aanbod van workshops passend binnen het thema prikkelend. De workshops worden verzorgd door enthousiaste en professionele docenten met passie voor het onderwerp waarover zij jullie graag bijpraten.

Zien we je 15 januari ?!


Plenair programma

Dit jaar heb je de keuze bij welk plenair programma je wilt aansluiten.

1.jpg


De autisme show

Fabian Franciscus vertelt over hoe hij steeds beter kan doen alsof hij minder last heeft van autisme. Behalve als hij moe en zichzelf is dan. Behoudens die momenten lukt dat met vallen en opstaan eigenlijk ook wel telkens ietsje beter. Dit levert een zeer humoristische voorstelling op over hoe hij zich verhoudt tot de maatschappij. 


2.jpg

Zingeving in de zorg
Dr. P. C. Barnhoorn is huisarts-seksuoloog, universitair docent en biografisch coach. Daarnaast doet hij onder de noemer van professionaliteit en professionele identiteitsvorming onderzoek naar “wat goede zorg onderscheidt van zorg”. Zingeving heeft daarbij zijn speciale aandacht. Pieter promoveerde in februari 2023 op het thema professionaliteit in de zorg. Hij pleit voor meer aandacht voor zingeving - niet pas in de laatste fase - maar doorheen het hele leven.

Waar gaat jou voorkeur naar uit? In je inschrijvingsformulier kan je je keuze kenbaar maken. 


Programma keuze rondes

In het onderstaande schema van de Dag van de Eerstelijn vind je terug welke workshops/lezingen voor bepaalde doelgroepen zijn bedoeld. Het staat u echter vrij aan te sluiten bij een workshop als deze niet specifiek voor uw doelgroep bedoeld is en u interesse heeft in het onderwerp. 

DvdE 2025 doelgroepen - landscape.jpg


Wanneer er geen icoontje is aangegeven, is deze bedoeld voor alle doelgroepen die geïnteresseerd zijn in de workshop/lezing.

Klik op het programma om deze te vergroten én om per ronde meer te lezen over de workshops 

DvdE2025 programma.jpg


Vakbeurs

Naast de vele workshops bieden we een vakbeurs aan. In één van de workshoprondes 1, 2 of 3 (je maakt hiervoor zelf een keuze) bezoek je de beurs voor de zogenaamde netwerkronde. Tijdens deze ronde heb je de tijd kennis te maken met het diverse aanbod van de beurshouders, bij te praten met collega's en ervaringen uit te wisselen. Let dus goed op tijdens je inschrijving dat je in ronde 1, 2 of 3 de keuze maakt om deel te nemen aan deze netwerkronde. Doe je dit niet, dan zullen wij je hiervoor indelen. 

De beurshouders maken het door hun financiële bijdrage mogelijk de deelnemersprijzen zo laag mogelijk te houden.

Ben jij als bedrijf geïnteresseerd om ook beurshouder te worden? Neem dan nu contact op met Ilse Kaastra via ikaastra@dokh.nl.

De Dag van de Eerstelijn wordt mede mogelijk gemaakt door:

sponsoren 2025.jpg


Accreditatie

Voor alle workshops vragen wij accreditatie aan voor de diverse registers. Hieronder vindt u het overzicht.

ABAN

ADAP
KABIZ
KNOV
LVPOH
NAPA

NVvPO
V&VN
VS

Huisartsen, Medisch specialisten

Diëtisten
Doktersassistenten, Triagisten
Verloskundigen
POH-GGZ
NAPA
POH
POH somatiek, verpleegkundigen
Verpleegkundig specialisten

Wij kunnen alleen accreditatiepunten toekennen in één van de genoemde registers als het juiste registratienummer wordt achtergelaten tijdens de aanmelding. Ben je niet geregistreerd in één van de genoemde registers, dan zul je van ons digitaal een bewijs van deelname ontvangen met daarop de workshops en lezingen die je gevolgd hebt.

Annuleringsvoorwaarden

Tot en met 1 december 2024 kunt u kosteloos annuleren. Dit kan per mail: secretariaat@dokh.nl.
Bij annulering ná 1 december 2024 vindt geen restitutie van het cursusgeld meer plaats en bent u verplicht de dan nog openstaande factuur/incasso te voldoen.
Bij inschrijving gaat u automatisch akkoord met deze annuleringsvoorwaarden.

Stichting DOKh

secretariaat@dokh.nl
0725279100
6, Robijnstraat, Alkmaar, 1812RB