Deze cursus is verlopen

Deep Democracy

Voor leidinggevenden en teamcoaches in de zorg
groepsdynamicateamworkwerkprestatieleidinggevende

Als mensen nee zeggen, moet je er als leidinggevende op bedacht zijn dat hier iets waardevols achter kan zitten. Bij Deep Democracy wordt uitgegaan van het principe 'alle stemmen gelden'. Deze methode leert je luisteren naar: de minderheid, andere perspectieven en alternatieve ideeën. Als besluiten genomen worden zonder de bezwaren van de minderheid echt naar boven te halen, bestaat de kans dat deze mensen zich niet gehoord en erkend voelen. Dit kan leiden tot weerstand en sabotagegedrag wat weer resulteert in een negatief effect op de groepsdynamiek en werkprestaties van het team.

02 sep. 2024
09:30 - 16:00
495
In aanvraag
Online
Meerdere cursusdagen
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 495
Inclusief : lunch, naslagwerk, koffie/thee

Datum en locatie

02 sep. 2024
09:30
07 okt. 2024
16:00
Online

Beroepen

Anesthesioloog
Accreditation in aanvraag
ABAN
Arts
Accreditation in aanvraag
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
Accreditation in aanvraag
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
Accreditation in aanvraag
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
Accreditation in aanvraag
ABAN
Omschrijving

Cursus

Als mensen nee zeggen, moet je er als leidinggevende op bedacht zijn dat hier iets waardevols achter kan zitten. Bij Deep Democracy wordt uitgegaan van het principe 'alle stemmen gelden'. Deze methode leert je luisteren naar: de minderheid, andere perspectieven en alternatieve ideeën. Als besluiten genomen worden zonder de bezwaren van de minderheid echt naar boven te halen, bestaat de kans dat deze mensen zich niet gehoord en erkend voelen. Dit kan leiden tot weerstand en sabotagegedrag wat weer resulteert in een negatief effect op de groepsdynamiek en werkprestaties van het team. 

Effectieve besluitvorming in jouw team is essentieel voor vooruitgang. Maar hoe neem je iedereen uit jouw team mee in de besluitvorming? En hoe ga je om met conflicten vanuit de theorie van Deep Democracy? 


Verbeter de teamdynamiek en zorg voor effectieve en inclusieve besluitvorming in jouw team met behulp van Deep Democracy!


Op maandag 2 september 2024 start de cursus Deep Democracy. Miranda Vanbrabant, trainer, coach en docent, verzorgt alle vier de cursusdagen die globaal verdeeld zijn in:

Dag 1: De basisprincipes van Deep democracy

Dag 2: Rollen en gespreksvoering

Dag 3: Conflicten en sabotagegedrag

Dag 4: Informatie uit de gesprekken


Tijdens de cursusdagen is er veel ruimte voor casuïstiek, oefenen en intervisie.

Medilex BV

info@medilex.nl
6933887
5, Bascule, Bunnik, 3981PH