Deze cursus is verlopen

LVB en Verslaving

9e Landelijke studiedag
LVBverslavingverslavingsproblematiekverslavingszorglicht verstandelijke beperking

Omdat reguliere interventies vaak te hoog gegrepen zijn voor deze doelgroep , hebben wij een programma ontwikkeld waarin kundige sprekers samen met jou kijken naar maatwerk, beleid en laagdrempelige behandeling.

355
0-5 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 355
Exclusief : btw

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
5 Punten
ABC1
Cliëntenvertrouwenspersonen WZD
5 Punten
Registerpl
Cliëntondersteuner
5 Punten
Registerpl
Gezinshuisouder
5 Punten
Registerpl
GGZ-agogen
5 Punten
Registerpl

Programma

Omschrijving

Onderzoek wijst uit dat er veel meer mensen zijn dan verwacht met een verstandelijke beperking en verslaving. Mensen met een verstandelijke beperking zijn gevoeliger voor middelenafhankelijkheid en de consequenties van een verslaving zijn ook nog eens heftiger.


Het werken met cliënten met een LVB en verslavingsproblematiek is daarom complex en vergt van zorgverleners doorzettingsvermogen en flexibiliteit. Door de complexiteit van de problematiek en de doelgroep kun je voor vraagstukken komen te staan waar je geen antwoord op hebt waardoor het moeilijk is deze groep de juiste zorg te bieden. Omdat reguliere interventies vaak te hoog gegrepen zijn voor deze doelgroep , hebben wij een programma ontwikkeld waarin kundige sprekers samen met jou kijken naar maatwerk, beleid en laagdrempelige behandeling.

Leids Congres Bureau B.V.

info@leidscongresbureau.nl
0715148203
144, Lammenschansweg, D, Leiden, 2321JX