Professions
Companies
count-province
65 Results
Vaktherapeut - muziektherapie
28 Mar
Mar
09:00

Karakter Academie

Physical course - single
Online
6-13
Leer werken met het cognitief gedragstherapeutisch protocol TRAP (Training in affectieve en interpersoonlijke Regulatievaardigheden voor meervoudig getraumatiseerde Adolescenten - Protocol) voor de behandeling van jongeren tussen de 12 en 21 jaar die door meervoudige en interpersoonlijke traumatisering klachten hebben ontwikkeld.
€ 375
Company Logo
29 Mar
Mar
19:30

RINO Amsterdam

Physical course - series
RINO Amsterdam
16-23
voor (verbaal werkende) psychotherapeuten
Na afloop van de cursus zijn de deelnemers vertrouwd met het waarnemen van fysieke verschijnselen die zich bij de cliënt voordoen en hebben zij geleerd die vragen te stellen die het proces van “belichaming” bij de cliënt versterken. Van daaruit wordt in deze cursus jullie vaardigheden om met deze informatie te werken vergroot.
€ 825
30 Mar
Mar
09:30

RINO Groep Utrecht

Physical course - series
Utrecht
In deze cursus leer je Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) inzetten als therapeutische techniek.
€ 1925
01 Apr
Apr
09:00

Euregionaal Congresburo / Centrum voor Educatie en Supervisie

Webinar
Online
0-7
Wanneer kinderen, jongeren of volwassenen met tegenslag geconfronteerd worden, kan dat op verschillende mensen een heel verschillende impact hebben. Onderzoek laat steeds vaker zien dat het beschikken over goede copingstrategieën en voldoende mentale veerkracht bescherming bieden tegen de ontwrichtende effecten van tegenslag en trauma. Maar hoe kun je als hulpverlener mensen helpen in het vergroten van hun veerkracht en het ontwikkelen van gezonde coping strategieën? Welke rol speelt gehechtheid? Hoe sta je mensen bij die veel stress ervaren of een traumatische gebeurtenis hebben meegemaakt? Hoe doe je dat dan bij mensen met een niet-westerse culturele achtergrond of een licht verstandelijke beperking? En kun je in het onderwijs op de een of andere manier levensvaardigheden en incasseringsvermogen ontwikkelen die gedurende de rest van het leven van de leerling nuttig kunnen zijn? Deze en andere, gerelateerde vragen worden door de sprekers op dit congres uitvoerig behandeld. Je hebt 30 dagen de tijd om alle videopresentaties on demand te volgen.
€ 249
03 Apr
Apr
09:00

De Levensboom Delft

Physical course - series
Voorschoten
18-24
Een training die je leert om te gaan met mensen in rouw.
€ 595
06 Apr
Apr
10:00

FORTIOR

Physical course - single
Online
In deze studiedag leer je naar gedrag van mensen met een verstandelijke beperking te kijken vanuit het perspectief van de sensorische informatieverwerking.
€ 264
14 Apr
Apr
09:30

RINO Groep Utrecht

Physical course - series
Utrecht
0-44
Je ervaart de zes kernprocessen van ACT en zet de eerste stappen in de toepassing van de methodiek. Daarmee kunnen mensen leren hun gevoelens en gedachten te aanvaarden en keuzes te maken op basis van hun persoonlijke wensen en waarden.
€ 760
14 Apr
Apr
09:30

King Nascholing

Physical course - single
Crown Business Center Key-Point, Leiden
25-48
Deze basiscursus schematherapie biedt de kennis om mensen die vastzitten in hardnekkige patronen te kunnen behandelen met schematherapie. Deze kennis wordt opgedaan middels kennisoverdracht en het oefenen van vaardigheden.
€ 895
18 Apr
Apr
09:30

RINO Groep Utrecht

Webinar
Online
12-29
De levensboekmethode is vooral bedoeld voor cliënten die niet gemotiveerd zijn voor een behandeling of bij wie de behandeling gestagneerd is.
€ 480
20 Apr
Apr
09:00

Strategisch Coachen Groep (SCG)

Physical course - single
SCG Academie
36-51
Daadkrachtig de regie voeren in je dagelijks werk, dát is waar je naar op zoek bent. Doeltreffend leren communiceren met collega’s en klanten. Andere professionals en collega’s succesvol coachen bij verander- en ontwikkeltrajecten. De opleiding Strategisch Coachen helpt je dit te bewerkstelligen – met een goed privé-werkbalans. Zo haal je het beste uit jezelf én de mensen, waarmee je samenwerkt. Dankzij beproefde groei- en coachmethodieken en oefeningen raak je tijdens de interactieve opleidingsdagen vertrouwd met de materie. Tegelijkertijd is er ook volop ruimte voor zelfreflectie en persoonlijke ontwikkeling. Past het bovenstaande bij je? Dan is de opleiding Strategisch Coachen absoluut iets voor jou!
€ 3475
Company Logo
20 Apr
Apr
09:30

Academie voor schematherapie Nederland

Physical course - single
Maastricht
25-44
Werken met fases. Doelgericht aan de slag gaan. Kaderen van het therapeutisch proces met doelen en evaluaties. Geef richting aan je houding als therapeut. Begrijp welke ontwikkelingsbehoefte centraal staat. Help jezelf, de cliënt en de groep groeien.
€ 995
Company Logo
20 Apr
Apr
13:30

FORTIOR

Physical course - single
Online
Ons hart blijkt een veel grotere rol te spelen in onze emoties, ons denken en functioneren dan tot op heden ooit voor mogelijk werd gehouden. Er blijkt een nauwe samenwerking te bestaan tussen ons zenuwstelsel, ons hart en onze hersenen. In feite gaat er meer informatie van het hart naar het brein dan omgekeerd. Het hart communiceert met het brein en de rest van het lichaam via ons zenuwstelsel en hormonale stelsel. Maar het hart is door de spieractiviteit ook verreweg de sterkste bron van bio-elektriciteit en elektromagnetische activiteit in ons lichaam. Ons hart heeft als dirigent van allerlei lichaamsprocessen dan ook een diepgaand effect op ons emotionele welbevinden, op ons denken maar ook op de meeste organen in ons lichaam.
€ 155
11 May
May
09:45

Academie voor schematherapie Nederland

Physical course - series
Maastricht
0-50
Maak kennis met schematherapie op onze manier, dus uit de stoel.
€ 995
Company Logo
12 May
May
09:45

Revalidatie Friesland Academie

Physical course - single
Beesterzwaag
5
Dat het therapeutisch werkt om gedachten, gevoelens, emoties te uiten in een eigen lied…daar kan iedereen zich iets bij voorstellen. Dat je eigen lied dan voldoening geeft je trots maakt en ook helpt om je verhaal te delen met anderen, klinkt als vanzelfsprekend. Maar hoe begeleid ik zo’n proces als muziektherapeut?
€ 395
15 May
May
09:30

RINO Groep Utrecht

Physical course - series
Zeist
2-11
Met Sensorimotor Psychotherapy kun je aan je traumabehandeling ook de fysiologische connectie met het trauma toevoegen, als aanvulling op benadering vanuit emotie, cognitie en gedrag.
€ 615
map icon