Radiologie in de praktijk

radiologiepraktijktandartspraktijkentandartspraktijktandartstandartsen

Deze cursus is bedoeld voor tandartsen die meer dan 5 jaar geleden hun tandartsdiploma of diploma stralingshygiëne 5 A/M hebben gehaald.

4th Apr 2024
19:00 - 21:30
195 - 295
3 Punten
Online
Webinar
Webinar

Prijzen

Variabel € 195 - 295

Datum en locatie

04 Apr 2024
19:00
21:30
Online
Vol

Beroepen

Tandarts
3 Punten
KRT

Sprekers

Wil van der Sanden

Cursusleider
Wil van der Sanden houdt zich sinds 1998 (onderzoeksmatig) bezig met aspecten van kwaliteit van mondzorg, in het bijzonder praktijkrichtlijnen. Hij schreef daar in 2003 een proefschrift over en participeert in diverse deskundigheidsbevorderende commissies en organisaties. Daarnaast werkt hij parttime aan Radboudumc en in de algemene praktijk. Naast het verzorgen van lezingen, publiceert hij regelmatig over richtlijnen en over tandheelkundig onderwijs.
Omschrijving

De tandarts dient te zijn opgeleid tot Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming voor tandheelkunde basisniveau (TMS thk basis) (voorheen stralingsdeskundige niveau 5A/M), zodat de medische deskundigheid altijd wordt ondersteund door specifieke kennis op het gebied van de stralingsbescherming. Daarnaast ben je volgens de richtlijn Tandheelkundige radiologie verplicht om jouw kennis over de tandheelkundige radiologie en het nemen van röntgen foto's op peil te houden. Hiervoor staat een scholingseis van minimaal 4 nascholingsuren per 5 jaar. Met het volgen van deze cursus ontvang je 3 scholingsuren, waarmee je 75% van je nascholingsuren al hebt behaald. Met een aanvullende kennistoets behaal je ook gelijk je laatste nascholingsuur. 

Met deze cursus frissen we je kennis over tandheelkundige radiologie op:

  • We praten je bij over de actuele regelgeving
  • We bespreken de diverse indicatiegebieden en maken de vertaalslag naar de klinische praktijk.
  • Aan de hand van casuïstiek worden genomen beslissingen interactief besproken en heroverwogen. 

Voorafgaand aan de cursus maak je een literatuuropdracht (inspanning 1,5 tot 2 uur).

KNMT

De KNMT is de beroepsorganisatie van tandartsen, orthodontisten en kaakchirurgen in Nederland. We werken aan optimale omstandigheden waaronder onze ruim 10.000 leden hun werk kunnen doen. En we willen de beste mondzorg voor hun patiënten.
info@knmt.nl
0306076276
750, Orteliuslaan, 2e etage, Utrecht, 3528BB