Online Basismodule Oncologie

Het succesvol begeleiden van patienten met kanker
oncologiekankerbegeleiden

Deze cursus is ontwikkeld voor eerste- en tweedelijns oncologie-, fysio-, oefen- en ergotherapeuten die een bepaalde mate aan basiskennis over oncologie willen beheersen

75
0-6 Points
E-learning
E-learning

Prices

Regular € 75
Excludes : BTW

Professions

Ergotherapeut
06 Sep 2021
06 Sep 2023
6 Points
EN
Fysiotherapeut
Accreditation in request
KNGF, KRF
Logopedist
6 Points
NVLF
Oefentherapeut
6 Points
VvOCM
Podotherapeut
6 Points
NVvP
Description

Sinds 2009 is kanker in Nederland de eerste doodsoorzaak. 1 op de 3 mensen in Nederland krijgt kanker (Van Spil, e.a., 2013). Daarbij komt dat steeds meer patiënten overleven, of in de toekomst, hun kanker zullen overleven. Er zijn veel nieuwe behandelmethoden gekomen, waardoor de overlevingskansen van patiënten toenemen. Dit neemt niet weg dat veel patiënten met kanker of kankersurvivors met langdurige restklachten te maken hebben. De kans dat jij als paramedicus met deze doelgroep te maken gaat krijgen, wordt alleen maar groter. Om hierop voorbereid te zijn, is het belangrijk om over de nodige basiskennis te beschikken om patiënten met kanker of kankersurvivors zo optimaal mogelijk te kunnen begeleiden.


Met deze cursus krijg je inzicht in de basistheorie over oncologie.


Je krijgt kennis aangereikt door middel van leesopdrachten en videofragmenten. Na elke les toets je je kennis met oefenvragen. De e-learning wordt afgesloten met een examen. Om in aanmerking te komen voor de accreditatiepunten dien je minimaal 70% van de vragen goed beantwoord te hebben.


De cursus heeft een totale studiebelasting van 6 uur en is volledig online.

Pro Education BV

Pro Education is een van de grootste opleiders op paramedisch gebied in Nederland. Wij bieden cursussen en opleidingen aan voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten, oefentherapeuten, logopedisten en diëtisten. Bent u al paramedicus? Dan vindt u bij Pro Education een uitgebreid en actueel bij- en nascholingsaanbod om uw ambities te realiseren. Maar ook als u paramedicus wilt worden, kunt u bij ons terecht voor verschillende initiële HBO Bacheloropleidingen. Daarnaast bieden we verschillende HBO-programma's en Masterclasses. Deze zijn vaak onderdeel van een langer lopend traject, waardoor u kunt 'stapelen' tot een volledige HBO-Bachelor- of Mastergraad. Onze aanpak is uniek, omdat wij optimaal proberen aan te sluiten op de werksituatie van onze deelnemers. Door de lesgroepen klein te houden, krijgen alle deelnemers de mogelijkheid vraagstukken uit de eigen praktijk in te brengen. Daarnaast zijn al onze docenten vakspecialisten die met beide benen in het vakgebied staan.
info@proeducation.nl
0205677999
7, Marathon, Hilversum, 1213 PD