This course is expired

Echosimulatie basis gynaecologie

Deze training is speciaal voor verloskundigen, gynaecologisch echoscopisten en artsen. Je leert de basisprincipes van gynaecologische echo’s.
echografieechosimulatieecho

Aanleren en optimaliseren van gynaecologische echoscopische vaardigheden die toegespitst zijn op de werkzaamheden van verloskundigen en artsen.

310
4 Points
Online
Fysieke bijeenkomst
Physical course - single

Prices

Regular € 310
Note :We bieden deze training ook aan als teamtraining op maat (bijv. met aangepaste duur of inhoud). Interesse? We bespreken graag de mogelijkheden.

Professions

Anesthesioloog
4 Points
ABAN
Arts
4 Points
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
4 Points
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
4 Points
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
4 Points
ABAN

Goals

Aanleren en optimaliseren van gynaecologische echoscopische vaardigheden die toegespitst zijn op de werkzaamheden van verloskundigen en artsen.

Description

In deze praktische training ligt de focus op het aanleren en het optimaliseren van gynaecologische vaardigheden. Je traint op normale gynaecologische echobeelden en ook veel afwijkende beelden, bijvoorbeeld uterus anomalien, myomen, poliepen en cystes. Je leert structuur aan te brengen in je onderzoek en kan oefenen met lokalisatie van IUD’s.


Het grote voordeel van het gebruik van de transvaginale echosimulator, is dat je puur vakgericht bezig bent. Je hoeft geen rekening te houden met een cliënt of patiënt. Op deze manier heb je veel meer tijd om rustig te oefenen. We werken met echte echobeelden en uiteenlopende casussen. Met deze praktische training ben je optimaal voorbereid op het echte werk!


Onderwijs met inzet van simulatoren is bewezen effectief en veilig. We werken met gekwalificeerde echoscopisten die veel ervaring hebben als echoscopist én als trainer. Voor deze training werken we met een gynaecologische echoscopist.


Reviews

  • Merel Buijs, eerstelijns verloskundige: “Wat betreft gynaecologische echo’s voel ik me zekerder in de uitvoering van de echoscopie. Ik herken beter structuren en afwijkingen. Nadat ik ervaring heb kunnen opdoen op de scantrainer kon ik duidelijk een EUG herkennen. Daarnaast is het fijn om met kleine tips en adviezen mijn vaardigheden te finetunen.”
  • Tessa Surridge, Arts Seksuele Gezondheid, GGD Haaglanden: “Heidi was een uitstekend en enthousiaste docent, zij gaf ons allemaal specifieke aandacht en heeft ons zo goed mogelijk proberen te helpen met wat voor ons relevant was. Deze training verdient meer publiciteit, is echt een hele waardevolle en leuke training.”
  • “Het oefenen met de transvaginale echosimulator heeft mij meer inzicht gegeven in wat ik doe en zie. Het effect was in de praktijk direct merkbaar. Mijn handelingen zijn meer gestructureerd en ik zorg dat de plaatjes duidelijker zijn.”METS Center

Het METS Center ontwikkelt en faciliteert opleidingen en trainingen om zorgprofessionals in staat te stellen de beste en meest veilige patiëntenzorg te leveren.
d.vanderpuil@metscenter.nl
0307551000
1, Rembrandtlaan, Bilthoven, Bilthoven, 3723BG