Webinar Twang in de Spreek- en Zangstem

De stemtechniek twang leren toepassen om gezond te kunnen spreken en zingen
logopodielogopedische behandelingtwangspreekstem

De stemtechniek twang staat erom bekend om meer scherpte aan te brengen, waardoor de kans op stemproblemen verkleind wordt. Zowel in de spreek- als zangstem wordt deze techniek ingezet om de stem te beschermen en om scherper en luider te klinken. Een geïrriteerde of hese stem, toonhoogteverlies of een zwakke spreekstem kunnen met behulp van twang verholpen worden. Het is van belang om de juiste stemtechniek in te zetten om helder stemgeluid te produceren. In dit praktische webinar gaat docent Anouk Demos in op de stemtechniek twang die inzetbaar is bij het optimaliseren van de spreek- en zangstem. De focus van het programma ligt op het bewust maken van het gebruiken van twang. Twang is een geluid dat noodzakelijk is om hoger, harder en sowieso gezond te kunnen spreken en zingen. Zonder twang zou je hees en onverstaanbaar klinken en zou je je stem kunnen beschadigen.

10 okt. 2024
20:00 - 21:30
30
In aanvraag
Online
Webinar
Webinar

Prijzen

Regulier € 30

Datum en locatie

10 okt. 2024
20:00
21:30
Online

Beroepen

Logopedist
Accreditation in aanvraag
NVLF

Competenties

Medische handelen 40 %
Kennis en wetenschap 40 %
Maatschappelijk handelen en preventie 20 %

Sprekers

Anouk Demos

zangcoach en deskundige op het gebied van twang

Doelen

Na het volgen van het webinar kun je:

De anatomische theorie rondom twang benoemen
De theorie rondom twang uitleggen
Het verschil tussen noodzakelijke en opvallende twang benoemen
Nasale en orale twang toepassen in de oefensituatie
De twangmethode toepassen in de spreek- en zangstem
Minimaal 3 redenen voor inzet van twang benoemen bij casuïstiek
Omschrijving

Doelgroep

Dit webinar is voor professionals die zich willen verdiepen in de stemtechniek twang om meer scherpte in de stem te krijgen. Denk hierbij aan logopedisten, dirigenten, zangers of zangpedagogen. Met deze techniek kunnen ook stemproblemen voorkomen worden of opgelost worden.


Omdat het een praktisch webinar betreft, is er een maximaal aantal van 20 deelnemers.


Aanpak

Het doel van dit webinar is dat je je bewust wordt van de mogelijkheden van de stemtechniek twang in het eigen stemgebruik en om in te zetten bij stem- en of zangproblemen. Het webinar wordt via onze virtueel classroom gegeven en zal 1,5 uur duren. Er is geen zelfstudie vereist.


Om in aanmerking te komen voor de accreditatiepunten is actieve deelname aan het webinar verplicht en dien je een voldoende te behalen voor het aansluitende tentamen. Dit tentamen kun je tot 2 weken na datum van het webinar afnemen.

Pro Education BV

Pro Education is een van de grootste opleiders op paramedisch gebied in Nederland. Wij bieden cursussen en opleidingen aan voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten, oefentherapeuten, logopedisten en diëtisten. Bent u al paramedicus? Dan vindt u bij Pro Education een uitgebreid en actueel bij- en nascholingsaanbod om uw ambities te realiseren. Maar ook als u paramedicus wilt worden, kunt u bij ons terecht voor verschillende initiële HBO Bacheloropleidingen. Daarnaast bieden we verschillende HBO-programma's en Masterclasses. Deze zijn vaak onderdeel van een langer lopend traject, waardoor u kunt 'stapelen' tot een volledige HBO-Bachelor- of Mastergraad. Onze aanpak is uniek, omdat wij optimaal proberen aan te sluiten op de werksituatie van onze deelnemers. Door de lesgroepen klein te houden, krijgen alle deelnemers de mogelijkheid vraagstukken uit de eigen praktijk in te brengen. Daarnaast zijn al onze docenten vakspecialisten die met beide benen in het vakgebied staan.
info@proeducation.nl
0205677999
7, Marathon, Hilversum, 1213 PD