Houd eens op met dat softe gedoe: GA LEIDEN!

Hierarchisch leidinggeven middels de Bode Methode
begeleidenleidingleidinggevenleidinggevende in de zorgcoachend leidinggeven

Veel leidinggevenden vinden het erg lastig om de medewerkers aan te spreken op lastig, afwijkend gedrag. “Het zijn toch geen kleine kinderen” en “ik hoeft toch geen agentje te spelen” zijn veel gehoorde opmerkingen. Het antwoord is eenvoudig en vervelend, ja het zijn soms net kleine kinderen en ja, je zult in het uiterste geval je gezag moeten laten gelden en daar gaan wij je bij helpen middels stap 4 van de Bode Methode®.

22 nov. 2024
09:30 - 16:00
495
5 Points
(Meerdaagse) Nascholing
Physical course - single

Prices

Regular € 495
Includes : Documentatie, lunch,consumpties en het boek "Houd eens op met dat softe gedoe: GA LEIDEN!"

Date and Location

22 nov. 2024
09:30
16:00
Jaarbeursplein 24, 3521AR, Utrecht

Professions

Anesthesioloog
03 Jun 2023
01 Jun 2025
5 Points
ABAN
Apotheker
05 Jun 2023
31 May 2025
5 Points
OA
Apotheker - Openbare Farmacie
05 Jun 2023
31 May 2025
5 Points
OA
Arts
03 Jun 2023
01 Jun 2025
5 Points
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
03 Jun 2023
01 Jun 2025
5 Points
ABAN

Program

Description

Hierarchisch leidinggeven middels de Bode Methode

Veel leidinggevenden vinden het erg lastig om de medewerkers aan te spreken op lastig, afwijkend gedrag.

“Het zijn toch geen kleine kinderen” en “ik hoeft toch geen agentje te spelen” zijn veel gehoorde opmerkingen. Het antwoord is eenvoudig en vervelend, ja het zijn soms net kleine kinderen en ja, je zult in het uiterste geval je gezag moeten laten gelden en daar gaan wij je bij helpen middels stap 4 van de Bode Methode®.

 

Enerzijds, hoe ga je de medewerker die jou om hulp vraagt betreffende een probleem met een andere collega helpen.

En anderzijds hoe ga jij zelf, als leidinggevende, met een lastige medewerker om die niet doet wat is afgesproken.

 

Dit zijn dus de meest lastige medewerkers in je team, we hebben er allemaal wel enkele van. Je hebt alle technieken al uit de kast gehaald, maar niets helpt. We gaan doorpakken of te wel:

 

Houd eens op met dat softe gedoe: GA LEIDEN!

 

Gelukkig bestaat de rest van het team uit normaal functionerende, gezellige en collegiale medewerkers, maar daar hebben we het helaas niet over.


De Bode nascholingen

De Bode Nascholingen wil hulpverleners en medewerkers in de gezondheidszorg helpen hun communicatieve kennis om te zetten in communicatieve kunde opdat zij de doelstellingen op een daadkrachtige, vreugdevolle wijze kunnen realiseren. De Bode Nascholingen onderscheidt zich door het feit dat de wortels van de twee vaste trainers in het bedrijfsleven liggen met als markt de “gezondheidszorg”. Zo kan de gezondheidszorg op een zakelijke (commerciële) wijze geanalyseerd en voorzien worden van gerichte, zakelijke adviezen en trainingen. Uit onderzoek en uit gesprekken met de medische professie blijkt dat de meeste hulpverleners en medewerkers in de zorg vooral belangstelling hebben voor (geaccrediteerde) kleinschalige nascholingsbijeenkomsten. Het directe en persoonlijke contact tussen enerzijds de deelnemers onderling en de deelnemers en trainer anderzijds is hierbij van groot belang. De Bode Nascholingen komt aan deze behoefte tegemoet en is daarvoor speciaal in 1997 voor de medische professie opgericht. De programma’s zijn kortdurende, interactieve bijeenkomsten die erop gericht zijn om uw vaardigheden, kennis en inzichten te vergroten. De Bode Nascholingen is geheel onafhankelijk van derden wat betreft de inhoud, onderwerpkeuze en organisatie.
info@debode.nl
0341434658
15, Verkeersweg, Harderwijk, 3842LD