Masterclass Voeding en Intensive Care
Tweedaagse interactieve multidisciplinaire Masterclass Voeding & Intensive Care
Op woensdag 18 december en vrijdag 10 januari 2025 organiseren wij de Masterclass Critical Care Nutrition “Voeding & Intensive Care”. Een must voor elke zorgprofessional betrokken bij voeding van IC-patiënten.350 - 405
12-15 Punten
Physical course - series
Prijzen
Variabel € 350 - 405
Beroepen
Diëtist
15 Punten
ADAP
Ergotherapeut
15 Punten
ADAP
Huidtherapeut
15 Punten
ADAP
Intensivist
12 Punten
ABIC
Logopedist
15 Punten
ADAP
Sprekers
Arthur van Zanten
Internist-intensivist - Ziekenhuis Gelderse Vallei, Ede
Omschrijving
Programma Masterclass Voeding en Intensive Care
De masterclass start beide dagen om 09:00 uur. De eindtijd is 16:45 uur.
Woensdag 18 december
- Inleiding in Critical Care Nutrition
- De rol van Inflammatie, katabolie, metabole stress, mitochondriële dysfunctie, overvoeding, autofagie en refeeding syndroom
- Hoe bepaal ik de energiebehoefte bij opname en in het IC-beloop?
- Formules, VCO2 en indirecte calorimetrie?
- Zijn niet-nutritionele calorieën van belang?
- Wat is de bijdrage van glucose, propofol en citraat?
- Herkenning en behandeling van Refeeding Syndroom op de IC
- Hoe herken je het? En wat is de beste behandeling op de IC?
- Voedingsonderzoek op de IC: interpretatie
- Vroege enterale voeding
- Voordelen, nadelen en de bewijsvoering
- Contra-indicaties voor EN
- Wanneer is starten veilig en wanneer niet?
- Optimaliseren enterale voeding
- Welke factoren dragen bij aan realiseren enterale voedingsdoelen?
- Workshop sessies
- Optimale voedingstherapie bij pancreatitis op de IC
- Welke aspecten zijn van belang, wat zeggen de richtlijnen?
- Instructie thuisopdracht
- Voordracht, uitleg klinische vraag
Vrijdag 10 januari 2025
- Terugkoppeling klinische vragen uit thuisopdracht
- Voordracht en interactieve discussie
- Parenterale Voeding: evidence?
- Wanneer starten met TPV of SPN? Hoe veilig is TPV?
- Vitamines en spoorelementen
- Suppleren of niet? Wanneer en hoeveel?
- Immuunmodulerende aminozuren: glutamine, arginine, leucine, HMB
- Wat is de rol van suppletie met deze aminozuren, bewijs, veiligheid
- Voedingsonderzoek op de IC II: interpretatie
- Immuunmodulerende vetzuren: soja, visolie, olijfolie
- Voordelen, nadelen en de bewijsvoering
- Optimale timing van eiwittoediening
- Wanneer starten met welke dosis? Heeft gehydrolyseerd eiwit zin? Met welke producten bereik je het doel? Hoe gebruik je de UCR? Hoe bepaal je de individuele behoefte?
- Workshop
- Monitoring van voeding op de IC
- Wat meten, bepalen, volgen, wanneer is het goed?
- Voedingsbehoefte en voedingsintake na IC ontslag
- Interactieve Casusbespreking
- Toepassing van de kennis in de praktijk
- Evaluatie en certificaten & Einde Masterclass
Interactie opleidingen BV
Gerelateerde cursussen
Post-intensive care syndroom
€ 54.5•E-learning
Post-intensive care syndroom
CGT bij kinderen en jongeren met obesitas en hun ouders
€ 650•E-learning
CGT bij kinderen en jongeren met obesitas en hun ouders
Gratis•E-learning•06 mrt. 2024 - 03 mrt. 2026
On demand webinar: Voeding voor ouderen
Darmaandoeningen
€ 195•Incompany
Darmaandoeningen
Voeding bij slikstoornisen
€ 180•E-learning
Voeding bij slikstoornisen
Koolhydraten en insulinegevoeligheid
€ 138.75 - 185•E-learning
Koolhydraten en insulinegevoeligheid
Diabetes type 2
€ 120•E-learning•03 mrt. 2022 - 04 mrt. 2026
Diabetes type 2
Voeding en medicijnen
€ 150•E-learning•25 feb. 2022 - 26 feb. 2026
Voeding en medicijnen
€ 3695•Meerdere locaties•Classroom•23 sep. 2025 +1 datum
Nascholing coaching en leefstijl voor artsen
€ 27.5•E-learning•03 feb. 2025 - 02 jun. 2026
Vocht en voeding | e-learning
E-learning: Pediatric Emergency Procedures (PEP) professionals acute zorg
€ 52.5•E-learning
E-learning: Pediatric Emergency Procedures (PEP) professionals acute zorg
Gratis•E-learning