Ergotherapie bij Cliënten met Vermoeidheidsklachten

Ontwikkel kennis en vaardigheden op het gebied van vermoeidheidsklachten
vermoeidheidergotherapievermoeidheidsklachten

Het aantal mensen met vermoeidheidsklachten neemt toe. Wil je deze (toekomstige) cliënten beter kunnen behandelen? Dan is dit de cursus voor jou. In deze cursus wordt aandacht besteed aan de ergotherapeutische diagnostiek en behandeling van cliënten. Je krijgt inzicht in diverse theorieën en methodieken die je kunt inzetten bij het behandelen van vermoeidheidsklachten. De cursus is praktisch ingericht, waarbij je eigen praktijkervaringen dienen als uitgangspunt. Je kunt de geleerde kennis en vaardigheden daarom meteen gebruiken in de praktijk.

6th Sep 2024
09:30 - 16:30
1088.5
18 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 1088.5
Inclusief : Studiemateriaal; Arrangementen (Food & Beverage)
Exclusief : BTW

Datum en locatie

06 Sep 2024
09:30
16:30
Utrecht Utrecht Stationshal, 305

Beroepen

Ergotherapeut
18 Punten
EN

Doelen

Je kunt diverse aspecten en beïnvloedende factoren van vermoeidheid uitleggen aan de cliënt
Je maakt een passende keuze uit diverse diagnostische instrumenten en behandelmethoden voor cliënten met vermoeidheidsklachten
Je kunt diverse behandelmethoden bij vermoeidheidsklachten toepassen
Je implementeert de geleerde kennis en vaardigheden in de praktijk
Omschrijving

Doelgroep

Deze actuele cursus is speciaal ontwikkeld voor ergotherapeuten die werken met cliënten met vermoeidheidsklachten. De cursus is niet diagnosegebonden en richt zich met name op jongeren en volwassenen met vermoeidheidsklachten, maar is ook geschikt voor ergotherapeuten die (willen gaan) werken met kinderen.

Aanpak

Met deze cursus ontwikkel je je kennis en vaardigheden van diagnostiek en behandeling van vermoeidheidsklachten. Dit doe je door middel van literatuur en een heldere uitleg van docenten die beschikken over jarenlange ervaring op dit gebied. Daarnaast leer je via verschillende interactieve werkvormen, zoals interviews en discussies, de behandelmethode en -werkwijze af te stemmen op de cliënt en diens hulpvraag. Na deze cursus kun je de behandelmethoden toepassen en de geleerde kennis en vaardigheden implementeren in de eigen beroepspraktijk.

De cursus heeft een totale studiebelasting van 24 uur, waarvan 18 contacturen en 6 uur zelfstudie. Het minimumaantal deelnemers is 8, het maximum 16.

Professionals

In elke cursus is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt Pro Education hoge eisen aan de professionals. De programma’s worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn. Zij hebben ruime ervaring met de behandeling en begeleiding van cliënten met vermoeidheidsklachten. Daarnaast vervullen onze professionals een actieve rol binnen de online leeromgeving en voorzien zij je van tips, interessante oefeningen en links.

Pro Education BV

Pro Education is een van de grootste opleiders op paramedisch gebied in Nederland. Wij bieden cursussen en opleidingen aan voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten, oefentherapeuten, logopedisten en diëtisten. Bent u al paramedicus? Dan vindt u bij Pro Education een uitgebreid en actueel bij- en nascholingsaanbod om uw ambities te realiseren. Maar ook als u paramedicus wilt worden, kunt u bij ons terecht voor verschillende initiële HBO Bacheloropleidingen. Daarnaast bieden we verschillende HBO-programma's en Masterclasses. Deze zijn vaak onderdeel van een langer lopend traject, waardoor u kunt 'stapelen' tot een volledige HBO-Bachelor- of Mastergraad. Onze aanpak is uniek, omdat wij optimaal proberen aan te sluiten op de werksituatie van onze deelnemers. Door de lesgroepen klein te houden, krijgen alle deelnemers de mogelijkheid vraagstukken uit de eigen praktijk in te brengen. Daarnaast zijn al onze docenten vakspecialisten die met beide benen in het vakgebied staan.
info@proeducation.nl
0205677999
7, Marathon, Hilversum, 1213 PD