Masterclass SPM-2 NL

van scoring en interpretatie tot het omzetten naar interventie
sensorische informatieverwerkingSPM- 2 NLSensory Integration

Heb jij al een basisopleiding Sensorische Informatieverwerking gevolgd, maar ben je nog niet op de hoogte van de nieuwe Nederlandse versie van de SPM- 2 NL en de mogelijkheden die deze vragenlijst kan bieden binnen een gedegen en uitgebreid SI onderzoek en het richting geven aan jouw interventie(s)? Dan is deze 1- daagse Masterclass voor jou de oplossing om de SPM-2 NL te leren kennen en adequaat te leren gebruiken binnen jouw klinisch redeneren als professional bij het in kaart brengen van de sensorische informatieverwerking bij jouw cliënten.

06 nov. 2024
09:30 - 16:00
249
6 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 249
Inclusief : cursusmateriaal, SPM-2 NL vragenlijst en scoringsformulier, certificering , koffie, thee en een lunch

Datum en locatie

06 nov. 2024
09:30
16:00
Retiefstraat 39, 3851AA, Ermelo

Beroepen

Ergotherapeut
6 Punten
EN
Fysiotherapeut
6 Punten
KNGF
Logopedist
6 Punten
NVLF
Oefentherapeut
6 Punten
VvOCM
Orthopedagoog-generalist
6 Punten
NIPK&J/NVO
Omschrijving

Doel van de cursus

De SPM-2 NL is gebaseerd op, en ontwikkeld vanuit de theorie van de Ayres Sensory Integration® en kan op een valide en betrouwbare wijze inzicht geven in de sensorische informatieverweking van kinderen, jongeren en volwassenen van 2 – 80 jaar.


Tijdens de 1-daagse Masterclass SPM-2 NL training wordt aandacht besteed aan sensorische informatieverwerking vanuit de theorie van Ayres; de opzet, afname en het uitwerken van de scores van de SPM-2; interpretatie aan de hand van casussen en daarbij de vertaalslag naar de mogelijkheden binnen het professioneel (be)handelen. 

Deelnemers krijgen inzicht in de SPM-2 NL en leren deze af te nemen, te scoren en interpreteren volgens de theorie van Ayres. Aan het einde van de Masterclass zijn deelnemers in staat de SPM-2 NL af te nemen, te scoren en interpreteren zodat zij dit kunnen inzetten binnen het totale SI onderzoek aanvullend op het eigen professioneel (be)handelen.


Voor wie

Deze Masterclass is bedoeld voor professionals die al eerder (aantoonbaar) een cursus Sensorische Informatieverwerking hebben gevolgd en kennis en inzicht hebben in de basistheorie van de Ayres Sensory Integration. 

Er wordt binnen deze Masterclass uitgegaan van basiskennis van de Ayres Sensory Integration. Andere SI theorieën/ concepten, kunnen soms aangestipt worden, maar komen in deze masterclass niet uitgebreid aan bod.


Inhoud

  • Belangrijke aspecten uit de theorie van de Ayres Sensory Integration
  • Opzet en structuur van de SPM-2 NL
  • Afnemen van de SPM-2 NL en uitwerken van de scores
  • Interpretatie van de scores aan de hand van een eigen ingebrachte casus
  • Interpretatie van de scores aan de hand van een door de docent ingebrachte casus
  • Vertaalslag naar mogelijke interventies


EstaSI Trainingen

EstaSI biedt diverse post HBO opleidingen aan op het gebied van Sensorische Informatieverwerking, aan paramedici ((kinder)fysiotherapeuten, logopedisten, ergotherapeuten en oefentherapeuten) werkzaam met kinderen, kinderen of volwassenen in de VG sector en ouderen of dementerenden. Daarnaast bieden wij opleidingen aan voor mensen, anders opgeleid dan paramedisch, maar tevens werkzaam met dezelfde doelgroepen (o.a. onderwijs, orthopedagogen, groeps(bege)leiders in instellingen/ verpleeghuizen, (kinder) artsen, etc).
info@estasi.nl
0630130565
44, Julianalaan, Ermelo, 3851RD