I’m a Foodie Symposium

Voeding, gezondheid & microbioom
voedingvoedingsadviesgezondheidmicrobioomgezonde leefstijlgezonde voeding
Op dinsdag 15 oktober verwelkomen we gezondheidsprofessionals — waaronder diëtisten, (huis)artsen en leefstijlcoaches — bij het I’m a Foodie Symposium editie #4: Voeding, Gezondheid & Microbioom.
325
0-8 Punten
Classroom

Prijzen

Regulier € 325
Opmerking : Remote – livestream €325
Kortingen
€ 50
01 May 2024
28 Jun 2024

Beroepen

Diëtist
Accreditatie in aanvraag
ADAP
Ergotherapeut
Accreditatie in aanvraag
ADAP
Huidtherapeut
Accreditatie in aanvraag
ADAP
Leefstijlcoach
5.5 Punten
BLCN
Logopedist
Accreditatie in aanvraag
ADAP
Omschrijving

Het microbioom is een fascinerende wereld van microben die in en op ons lichaam leven. Deze microben zijn belangrijk voor onze spijsvertering, immuunrespons, en beïnvloeden zelfs ons humeur.

Twintig jaar geleden was het microbioom nog een relatief onbekend onderwerp, tegenwoordig levert een zoekopdracht naar ‘Microbiome’ op Google maar liefst 251 miljoen resultaten op. De laatste decennia heeft het onderzoek naar het (darm)microbioom een ware vlucht genomen. Wetenschappers proberen te begrijpen wat de relatie is met gezondheid en ziekte, hoe we het microbioom in balans kunnen houden en welke (leefstijl)factoren van invloed zijn op de samenstelling ervan. Interessante ontwikkelingen waar de gezondheidsindustrie gretig op inspeelt met microbioom-thuistesten en gepersonaliseerde probiotica. Is dat zinvol, of niet?

Programma Highlights

Op dinsdag 15 oktober verwelkomen we gezondheidsprofessionals — waaronder diëtisten, (huis)artsen en leefstijlcoaches — bij het I’m a Foodie Symposium editie #4: Voeding, Gezondheid & Microbioom. Onder leiding van dagvoorzitter Prof. dr. Jaap Seidell zoomen we met een reeks wetenschappers in op:

  •  wat het microbioom is en waarom het nu zo’n hot topic is
  •  de relatie tussen het microbioom en gezondheid en ziekte
  •  hoe het microbioom wordt gevormd en de impact van voeding & leefstijl
  •  de connectie tussen het microbioom, cognitief functioneren en geestelijke gezondheid
  •  de invloed van voedingsinterventies op het microbioom in relatie tot het voorkomen en behandelen van chronische ziekten
  •  de zin en onzin van het gebruik van probiotica bij gezondheid en ziekte

Daarnaast is er ruimte voor (praktische) vragen en sluiten we de dag af met een paneldiscussie.

I'm a Foodie

bart@iamafoodie.nl
0652661250
147, Westerweg, Heiloo, 1852AC

Gerelateerde cursussen

GratisE-learning05 feb. 2025 - 02 feb. 2027

On demand Longevity

GratisPodcast22 mei 2025 - 21 mei 2027

Eetgewoontes en tradities in de keuken

GratisE-learning06 mrt. 2024 - 03 mrt. 2026

On demand webinar: Voeding voor ouderen

Voeding, bewegen en slaap | e-learning

€ 27.5E-learning02 sep. 2024 - 01 sep. 2025

Voeding, bewegen en slaap | e-learning

Koolhydraten en insulinegevoeligheid

€ 138.75 - 185E-learning

Koolhydraten en insulinegevoeligheid

GratisPodcast16 mei 2025 - 16 mei 2026

De Schijf van Vijf voor ieder budget

€ 3695Meerdere locatiesClassroom23 sep. 2025 + nog 2 data

Nascholing coaching en leefstijl voor artsen

€ 27.5E-learning03 feb. 2025 - 02 jun. 2026

Vocht en voeding | e-learning

Voeding, suppletie en rosacea

€ 175E-learning

Voeding, suppletie en rosacea

GratisPodcast22 mei 2025 - 21 mei 2027

Hoe ga je om met weerstand?

GratisPodcast16 mei 2025 - 21 mei 2027

Ondersteuning bij overgewicht

Voeding en de huid

€ 699E-learning

Voeding en de huid