Deze cursus is verlopen

I’m a Foodie Symposium

Voeding, gezondheid & microbioom
voedingvoedingsadviesgezondheidmicrobioomgezonde leefstijlgezonde voeding

Op dinsdag 15 oktober verwelkomen we gezondheidsprofessionals — waaronder diëtisten, (huis)artsen en leefstijlcoaches — bij het I’m a Foodie Symposium editie #4: Voeding, Gezondheid & Microbioom.

325
0-8 Punten
Fysieke bijeenkomst
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 325
Opmerking :Remote – livestream €325
Kortingen
€ 50
01 May 2024
28 Jun 2024

Beroepen

Diëtist
Accreditation in aanvraag
ADAP
Ergotherapeut
Accreditation in aanvraag
ADAP
Huidtherapeut
Accreditation in aanvraag
ADAP
Leefstijlcoach
5.5 Punten
BLCN
Logopedist
Accreditation in aanvraag
ADAP
Omschrijving

Het microbioom is een fascinerende wereld van microben die in en op ons lichaam leven. Deze microben zijn belangrijk voor onze spijsvertering, immuunrespons, en beïnvloeden zelfs ons humeur.

Twintig jaar geleden was het microbioom nog een relatief onbekend onderwerp, tegenwoordig levert een zoekopdracht naar ‘Microbiome’ op Google maar liefst 251 miljoen resultaten op. De laatste decennia heeft het onderzoek naar het (darm)microbioom een ware vlucht genomen. Wetenschappers proberen te begrijpen wat de relatie is met gezondheid en ziekte, hoe we het microbioom in balans kunnen houden en welke (leefstijl)factoren van invloed zijn op de samenstelling ervan. Interessante ontwikkelingen waar de gezondheidsindustrie gretig op inspeelt met microbioom-thuistesten en gepersonaliseerde probiotica. Is dat zinvol, of niet?

Programma Highlights

Op dinsdag 15 oktober verwelkomen we gezondheidsprofessionals — waaronder diëtisten, (huis)artsen en leefstijlcoaches — bij het I’m a Foodie Symposium editie #4: Voeding, Gezondheid & Microbioom. Onder leiding van dagvoorzitter Prof. dr. Jaap Seidell zoomen we met een reeks wetenschappers in op:

  •  wat het microbioom is en waarom het nu zo’n hot topic is
  •  de relatie tussen het microbioom en gezondheid en ziekte
  •  hoe het microbioom wordt gevormd en de impact van voeding & leefstijl
  •  de connectie tussen het microbioom, cognitief functioneren en geestelijke gezondheid
  •  de invloed van voedingsinterventies op het microbioom in relatie tot het voorkomen en behandelen van chronische ziekten
  •  de zin en onzin van het gebruik van probiotica bij gezondheid en ziekte

Daarnaast is er ruimte voor (praktische) vragen en sluiten we de dag af met een paneldiscussie.

I'm a Foodie

bart@iamafoodie.nl
0652661250
147, Westerweg, Heiloo, 1852AC