I’m a Foodie Symposium

Voeding, gezondheid & microbioom
voedingvoedingsadviesgezondheidmicrobioomgezonde leefstijlgezonde voeding
Op dinsdag 15 oktober verwelkomen we gezondheidsprofessionals — waaronder diëtisten, (huis)artsen en leefstijlcoaches — bij het I’m a Foodie Symposium editie #4: Voeding, Gezondheid & Microbioom.
325
0-8 Punten
Classroom

Prijzen

Regulier € 325
Opmerking : Remote – livestream €325
Kortingen
€ 50
01 May 2024
28 Jun 2024

Beroepen

Diëtist
Accreditatie in aanvraag
ADAP
Ergotherapeut
Accreditatie in aanvraag
ADAP
Huidtherapeut
Accreditatie in aanvraag
ADAP
Leefstijlcoach
5.5 Punten
BLCN
Logopedist
Accreditatie in aanvraag
ADAP
Omschrijving

Het microbioom is een fascinerende wereld van microben die in en op ons lichaam leven. Deze microben zijn belangrijk voor onze spijsvertering, immuunrespons, en beïnvloeden zelfs ons humeur.

Twintig jaar geleden was het microbioom nog een relatief onbekend onderwerp, tegenwoordig levert een zoekopdracht naar ‘Microbiome’ op Google maar liefst 251 miljoen resultaten op. De laatste decennia heeft het onderzoek naar het (darm)microbioom een ware vlucht genomen. Wetenschappers proberen te begrijpen wat de relatie is met gezondheid en ziekte, hoe we het microbioom in balans kunnen houden en welke (leefstijl)factoren van invloed zijn op de samenstelling ervan. Interessante ontwikkelingen waar de gezondheidsindustrie gretig op inspeelt met microbioom-thuistesten en gepersonaliseerde probiotica. Is dat zinvol, of niet?

Programma Highlights

Op dinsdag 15 oktober verwelkomen we gezondheidsprofessionals — waaronder diëtisten, (huis)artsen en leefstijlcoaches — bij het I’m a Foodie Symposium editie #4: Voeding, Gezondheid & Microbioom. Onder leiding van dagvoorzitter Prof. dr. Jaap Seidell zoomen we met een reeks wetenschappers in op:

  •  wat het microbioom is en waarom het nu zo’n hot topic is
  •  de relatie tussen het microbioom en gezondheid en ziekte
  •  hoe het microbioom wordt gevormd en de impact van voeding & leefstijl
  •  de connectie tussen het microbioom, cognitief functioneren en geestelijke gezondheid
  •  de invloed van voedingsinterventies op het microbioom in relatie tot het voorkomen en behandelen van chronische ziekten
  •  de zin en onzin van het gebruik van probiotica bij gezondheid en ziekte

Daarnaast is er ruimte voor (praktische) vragen en sluiten we de dag af met een paneldiscussie.

I'm a Foodie

bart@iamafoodie.nl
0652661250
147, Westerweg, Heiloo, 1852AC

Gerelateerde cursussen

05
Feb
2025
02
Feb
2027
Gratis

Huisartsen Alja Sluiter en Stefan van Rooijen

E-learning
1
In dit webinar ontdek je hoe voeding, beweging, slaap en omgeving kunnen bijdragen aan een langer en gezonder leven. Huisartsen Stefan van Rooijen en Alja Sluiter nemen je mee en bespreken praktische tips en nieuwe ontwikkelingen rondom het langere leven..
Gratis

KIVH (Kennisinstituut voor Voeding & Huid)

E-learning
11
Er worden tal van diëten en supplementen aangeboden en ingezet rondom huidbehandelingen. Zie jij door de bomen het bos nog?
€ 299
03 Jun
Jun
12:15

Yakult Nederland B.V.

Classroom
Prodentfabriek
0-3.5
De relatie tussen hormonen, voeding en het microbioom
Er is steeds meer aandacht voor vrouwengezondheid en vrouwspecifieke aandoeningen zoals endometriose en PCOS. De complexe hormoonhuishouding speelt hierbij een bepalende rol. Maar ook voeding en leefstijl zijn van groot belang vooral tijdens periodes van grote veranderingen zoals rondom de zwangerschap en de overgang. Wil jij je cliënten nog beter kunnen begeleiden? Dan mag je dit symposium niet missen!
€ 85
06
Mar
2024
03
Mar
2026
Gratis

Voedingscentrum

E-learning
1
Dit webinar geeft medewerkers van de huisartsenpraktijken actuele informatie en concrete adviezen om zelf mee aan de slag te gaan in de dagelijkse praktijk. Dit webinar is onderdeel van een tweetal on-demand webinars 'Voeding voor ouderen' en 'Overgewicht'. Voor het webinar 'Overgewicht' zie omschrijving.
Gratis

SDB groep B.V.

E-learning
1
Het leveren van medische zorg, onderzoek en innovatie biedt mensen gezondheidswinst voor ieders verdere leven. Voeding, bewegen en slaap zijn hierbij belangrijke bouwstenen.
€ 27.5

PIT Actief BV

E-learning
5.5
Een verminderde insulinegevoeligheid lijkt oxidatieve stress en inflammatoire processen te induceren. Hart en vaten, lever en spierweefsel zijn het gevoeligst voor deze effecten. Verbetert een voeding met weinig koolhydraten de insulinegevoeligheid en daarmee de gezondheid?
€ 138.75 - 185
23 Sep
Sep
09:30
€ 3695

Academie Coaching en Leefstijl

Physical course - series
SPOT038
40-72
De Academie coaching en leefstijl biedt voor artsen de 'Nascholing coaching en leefstijl voor artsen' met 3 modules die na toetsing per module en minimaal 80 procent aanwezigheid het certificaat leefstijlcoach geeft. Wanneer je de nascholing coaching en leefstijl voor artsen hebt afgerond, dan heb je naast kennis van alle aspecten van de hele leefstijl ook de vaardigheden om in een gesprek je patiënt te motiveren tot gezonder gedrag. Dat betekent dat je je kennis om kunt zetten in praktische vaardigheden die je in kunt zetten als dat nodig is.
€ 3695
€ 27.5

SDB groep B.V.

E-learning
1
Evenwichtige voeding is belangrijk voor iedereen, ook voor ouderen in verpleeghuizen, verzorgingshuizen en de thuiszorg. Juist bij deze groep kan verkeerde, te weinig of te veel voeding grote gevolgen hebben voor de gezondheid. Deze gevolgen kunnen met eenvoudige maatregelen worden voorkomen.
€ 27.5

KIVH (Kennisinstituut voor Voeding & Huid)

E-learning
10
Jouw klant/cliënt heeft al van alles geprobeerd, is nu op eigen initiatief ‘histaminevrij’ gaan eten, maar loopt vast. De klant vraagt jou of aardbeien nu ook niet meer mogen en heeft ergens gelezen dat bepaalde supplementen rosaceaklachten kunnen verergeren. Wat zeg je dan? Werk jij met mensen die last hebben van rosacea en wil jij jouw behandelingen optimaliseren met de juiste voedingsadviezen voor een rustige huid en goede gezondheid van binnenuit? Dan is het volgen van deze opleiding een absolute must voor jou én jouw klanten. We hebben veel professionals gesproken en literatuuronderzoek gedaan, waarbij we werkelijk alle studies rondom voeding, suppletie en rosacea hebben gelezen, beoordeeld en gecategoriseerd. De resultaten hebben we vertaald naar een handig stappenplan, die je direct na het volgen van deze evidence based opleiding kunt inzetten in de praktijk, zodat jij onder andere antwoord kunt geven over de casus hierboven.
€ 175

HUYD

E-learning
28
Alles over de impact van voeding op de gezondheid en conditie van de huid.
Als huidprofessional doe je er alles aan om de huidproblemen van jouw cliënten onder controle te krijgen of te verhelpen. Behandelingen staan hierbij vaak centraal. Als we onze cliënten de beste zorg willen bieden dan zullen we moeten kijken naar de oorzaken van het probleem. En daar speelt voeding in veel gevallen een cruciale rol bij. In deze opleiding leer je alles over de positieve en negatieve impact die voeding op de huid heeft. Welke voedingsstoffen heeft de huid nodig? Wat is de rol van voeding bij indicaties als acne, rosacea, huidveroudering, hyperpigmentatie en eczeem? En welke adviezen over voeding en suppletie kun je als huidprofessionals zelf geven bij de specifieke aandoeningen?
€ 699