Voeding, suppletie en rosacea

voedingdieetrosaceagezonde voedingVoeding en rosaceaLeefstijl en rosacea
Jouw klant/cliënt heeft al van alles geprobeerd, is nu op eigen initiatief ‘histaminevrij’ gaan eten, maar loopt vast. De klant vraagt jou of aardbeien nu ook niet meer mogen en heeft ergens gelezen dat bepaalde supplementen rosaceaklachten kunnen verergeren. Wat zeg je dan? Werk jij met mensen die last hebben van rosacea en wil jij jouw behandelingen optimaliseren met de juiste voedingsadviezen voor een rustige huid en goede gezondheid van binnenuit? Dan is het volgen van deze opleiding een absolute must voor jou én jouw klanten. We hebben veel professionals gesproken en literatuuronderzoek gedaan, waarbij we werkelijk alle studies rondom voeding, suppletie en rosacea hebben gelezen, beoordeeld en gecategoriseerd. De resultaten hebben we vertaald naar een handig stappenplan, die je direct na het volgen van deze evidence based opleiding kunt inzetten in de praktijk, zodat jij onder andere antwoord kunt geven over de casus hierboven.
175
10 Punten
E-learning

Prijzen

Regulier € 175

Beroepen

Diëtist
10 Punten
NVD
Huidtherapeut
10 Punten
NVH

Competenties

Samenwerken20 %
Kennis en wetenschap60 %
Professionaliteit en kwaliteit20 %

Sprekers

Inge Backx

diëtist

Samantha Jordaans

orthomoleculair (sport)diëtist en voedingswetenschapper

Doelen

In de opleiding leert de deelnemer wat rosacea is, welke behandelingen er zijn en waarom er aandacht nodig is voor voeding binnen de behandeling;
In de opleiding leert de deelnemer wat een volwaardig voedingspatroon is en waar je op moet letten bij het elimineren of teveel nuttigen van bepaalde voedingsmiddelen;
In de opleiding leert de deelnemer hoe je voedingsonderzoek moet interpreteren en waarom er zo weinig bekend is over voeding en rosacea;
In de opleiding leert de deelnemer welke invloed de huidige rosaceabehandelingen mogelijk hebben op de voedingsstatus;
In de opleiding leert de deelnemer welke triggers en tekorten gerelateerd zijn aan rosacea en in hoeverre deze wetenschappelijk zijn onderbouwd;
In de opleiding leert de deelnemer welke ziektes zijn geassocieerd met rosacea;
In de opleiding leert de deelnemer wat de onderliggende mechanismen zijn van voedingtriggers voor rosacea;
In de opleiding leert de deelnemer welke invloed voeding heeft op de pathogenese van rosacea In de opleiding leert de deelnemers wat de relatie is tussen rosacea en de darmen;
In de opleiding leert de deelnemer hoe een voedingsanamnese bij rosacea kan worden afgenomen;
In de opleiding leert de deelnemer welke praktische voedingsadviezen gegeven kunnen worden bij rosacea;
In de opleiding leert de deelnemer in hoeverre supplementen, als aanvulling op de voeding, nuttige zijn bij rosacea en waarop gelet moet worden bij het inzetten ervan;
In de opleiding leert de deelnemer welke leefstijlfactoren een rol kunnen spelen bij het risico op en de ernst van rosacea;
In de opleiding leert de deelnemer welke leeftsijladviezen en supplementen er ingezet kunnen worden als onderdeel van de behandeling van rosacea;
Na het volgen van de opleiding weet de deelnemer hoe voedings-, leefstijl en suppletieadviezen ingezet kunnen worden als onderdeel van de rosaceabehandeling.
Omschrijving

Deze opleiding is opgebouwd uit 10 modules:


  • Module 1. Basisprincipes van rosacea – Anatomie en fysiologie van de huid. Rosacea, huidige behandelmethoden en waarom voeding?  
  • Module 2. Gezonde voeding – Wat zijn voedingsstoffen, wat is een optimaal voedingspatroon en hoe eet Nederland?
  • Module 3. Wetenschappelijk onderzoek – Hoe beoordeel je dat en waarom is er zo weinig bekend over rosacea en voeding?
  • Module 4. Voeding en rosacea – Behandelingen en voedingsstatus, triggers en tekorten en comorbiditeiten.
  • Module 5. Werkingsmechanismen – Voorkennis, invloed van voeding op de pathogenese bij rosacea, rosacea en de darmen.
  • Module 6. Voedingsadvies bij rosacea – Praktische doorvertaling. Werken met een voedingsdagboek en voedingsadvies als onderdeel van de behandeling. 
  • Module 7. Supplementen en rosacea – Wat zegt de literatuur en waar let je op bij het inzetten van supplementen.
  • Module 8. Leefstijl en rosacea – Wat zegt de literatuur over leefstijlfactoren bij rosacea en een integrale aanpak?
  • Module 9. Leefstijl en suppletieadvies – Praktische doorvertaling. Welke leefstijl en suppletieadviezen kun je geven als onderdeel van de behandeling?
  • Module 10. Test je kennis – Examen en evaluatie

 

KIVH (Kennisinstituut voor Voeding & Huid)

klantenservice@kivh.nl
310886441191
5, Notenho, Papendrecht, 3355BS

Gerelateerde cursussen

KIVH (Kennisinstituut voor Voeding & Huid)

E-learning
11
Er worden tal van diëten en supplementen aangeboden en ingezet rondom huidbehandelingen. Zie jij door de bomen het bos nog?
€ 299

Sorgente

E-learning
2.5
Deze e-learning gaat over het voorschrijven van drinkvoeding. Diverse onderwerpen komen aan bod zoals de verschillende soorten drinkvoeding, de vergoeding, de aanvraag en de marktontwikkelingen.
€ 25
01 Oct
Oct
09:30

HAN VDO

Classroom
HAN - GW1
65
Je verdiept met deze post hbo Voeding en Diabetes je aan de hand van de nieuwste inzichten in het ziektebeeld diabetes, dieettechnische eisen, psychosociale aspecten, zelfmanagement, huidige medicatievormen, beweging en de interactie met het voedingsadvies. Ook sta je stil bij multidisciplinaire samenwerking in diabeteszorg en begeleidingsaspecten rondom leefstijlverandering bij diabetes. De herziene NDF Voedingsrichtlijn 2020 is meegenomen in deze cursus.
€ 1370
05 Sep
Sep
09:30

U -Consultancy

Classroom
Nieuwegein
28
De basisopleiding polikliniek dermatologie is de eerste van drie opleidingen die onderdeel zijn van het traject tot Gespecialiseerd Doktersassistent Dermatologie. Dit gehele traject is geaccrediteerd door de Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten en valt onder de verantwoordelijkheid van de Nederlandse Vereniging van Dermatologie en Venereologie. De twee volgende opleidingen in dit traject betreffen de Vervolgopleiding polikliniek dermatologie en Complexe technische vaardigheden.
€ 1245
06
Mar
2024
03
Mar
2026
Gratis

Voedingscentrum

E-learning
1
Dit webinar geeft medewerkers van de huisartsenpraktijken actuele informatie en concrete adviezen om zelf mee aan de slag te gaan in de dagelijkse praktijk. Dit webinar is onderdeel van een tweetal on-demand webinars 'Voeding voor ouderen' en 'Overgewicht'. Voor het webinar 'Overgewicht' zie omschrijving.
Gratis

Stichting Bedrijfsfonds Apotheken

Incompany
5
In deze cursus gaan we in op de rol die jij bij cliënten met darmproblemen, chronische darmontstekingen en darmkanker in de apotheek kunt spelen.
€ 195

PIT Actief BV

E-learning
De cursus is opgebouwd uit online zelfstudie met verschillende modules, specifiek gericht op de diëtist, op de logopedist en op beiden.
€ 180

PIT Actief BV

E-learning
5.5
Een verminderde insulinegevoeligheid lijkt oxidatieve stress en inflammatoire processen te induceren. Hart en vaten, lever en spierweefsel zijn het gevoeligst voor deze effecten. Verbetert een voeding met weinig koolhydraten de insulinegevoeligheid en daarmee de gezondheid?
€ 138.75 - 185
03
Mar
2022
04
Mar
2026

VoedingOnline

E-learning
8
Aandacht voor voeding en de voedingsstatus kan een belangrijke rol spelen in de preventie van diabetes type 2 maar ook in de behandeling van dit ziektebeeld en het voorkomen van complicaties en comorbiditeit.
€ 120
23 Sep
Sep
09:30
€ 3695

Academie Coaching en Leefstijl

Physical course - series
SPOT038
40-72
De Academie coaching en leefstijl biedt voor artsen de 'Nascholing coaching en leefstijl voor artsen' met 3 modules die na toetsing per module en minimaal 80 procent aanwezigheid het certificaat leefstijlcoach geeft. Wanneer je de nascholing coaching en leefstijl voor artsen hebt afgerond, dan heb je naast kennis van alle aspecten van de hele leefstijl ook de vaardigheden om in een gesprek je patiënt te motiveren tot gezonder gedrag. Dat betekent dat je je kennis om kunt zetten in praktische vaardigheden die je in kunt zetten als dat nodig is.
€ 3695