Diabetes type 2

Diabetes type IItype 2voedingoorzakenadviezendiabetes
Aandacht voor voeding en de voedingsstatus kan een belangrijke rol spelen in de preventie van diabetes type 2 maar ook in de behandeling van dit ziektebeeld en het voorkomen van complicaties en comorbiditeit.
120
8 Punten
E-learning

Prijzen

Regulier € 120

Beroepen

Diëtist
03 Mar 2022
04 Mar 2026
8 Punten
NVD

Doelen

Na het volgen van deze module bent u in staat:

aan te geven hoe type-2-diabetes ontstaat;
aan te geven wat de epidemiologische cijfers zijn van prediabetes en type-2-diabetes;
de complicaties en comorbiditeiten aan te geven die kunnen ontstaan door type-2-diabetes;
de risicofactoren aan te geven die kunnen leiden tot type-2-diabetes;
aan te geven welke (laboratorium)diagnostiek zinvol is bij patiënten met een verhoogd risico op type-2-diabetes;
aan te geven welke voedings- en leefstijladviezen zinvol zijn in de preventie van type-2-diabetes;
aan te geven op welke wijze de preventieve voedingsadviezen kunnen worden geëvalueerd;
te benoemen wat de effectiviteit is van voedingsadviezen in de preventie van type-2-diabetes;
te benoemen welke problemen in de voedingsstatus aanwezig kunnen zijn op het moment van het stellen van de diagnose type-2-diabetes;
aan te geven welke voedingsadviezen zinvol zijn om de voedingsstatus weer te normaliseren;
aan te geven welke voedings- en leefstijladviezen zinvol zijn om remissie te bereiken;
aan te geven welke voedingsadviezen belangrijk zijn voor de preventie van complicaties en comorbiditeiten;
aan te geven welke invloed veel gebruikte medicatie bij type-2-diabetes heeft op de voedingsstatus;
aan te geven welke (laboratorium)diagnostiek zinvol is bij patiënten met type-2-diabetes en op welke momenten;
te benoemen wat de effectiviteit is van voedingsadviezen in de behandeling van type-2-diabetes.
Omschrijving

Aandacht voor voeding en de voedingsstatus kan een belangrijke rol spelen in de preventie van diabetes type 2 maar ook in de behandeling van dit ziektebeeld en het voorkomen van complicaties en comorbiditeit.

VoedingOnline

VoedingOnline biedt onafhankelijke voedingsinformatie aan voor diëtisten, artsen, apothekers en andere aan voeding gerelateerde professionals.
info@voedingonline.nl
0348421593
27, Boschsloot, Zegveld, 3474HJ

Gerelateerde cursussen

PAOFarmacie

E-learning
3
De e-module BIG-6: Diabetes type 2 biedt u de mogelijkheid het overzicht over het steeds grotere scala aan geneesmiddelen te bewaren. Er wordt ingegaan op de definities en het classificatiesysteem zoals gehanteerd door de Europese richtlijn, etiologie, pathogenese en pathofysiologie van de verschillende vormen van diabetes mellitus, de diagnostiek en de behandeling. Aan de hand van de nieuwste richtlijn Diabetes type 2 wordt uitgelegd hoe u zorg op maat kunt leveren aan de Diabetes type 2 patiënt.
€ 105
11 Jun
Jun
09:00

HAN VDO

Classroom
8
Wil je je verder verdiepen in diabetesmedicatie in relatie tot voeding om je werk als diëtist in de eerste of tweede lijn nog beter te kunnen uitvoeren? Volg dan de nieuwe online post-hbo cursus Diabetesmedicatie en Voeding bij de HAN.
€ 290
Op aanvraag

MedClass (Boehringer Ingelheim B.V.)

Incompany
In de herziene NHG-standaard DM2 wordt het onderscheid gemaakt tussen de zeerhoogrisicopatiënt en de niet-zeerhoogrisicopatiënt. Hoe herken je een zeer hoog risico op hart-en vaatziekten bij patiënten met diabetes mellitus type 2? En welke opties heb je voor de medicamenteuze behandeling? Deze nascholing van één uur gaat over de behandeling van patiënten met diabetes type 2, met speciale aandacht voor patiënten met een zeer hoog risico op hart- en vaatziekten.
Op aanvraag

SDB groep

E-learning
2
In de huisartspraktijk speelt de doktersassistent een centrale rol bij het herkennen van de spoedeisende gezondheidsproblemen die kunnen worden veroorzaakt door diabetes mellitus. Vaardigheid in triage is daarbij essentieel.
€ 70
14
Sep
2023
13
Dec
2025

Denkfysio

E-learning
3
In deze E-learning zal Inspanningsfysioloog drs .Gerard van der Poel ingaan op de zeer grote positieve effecten van regelmatige en goed gedoseerde inspanning bij cliënten met diabetes type II.
€ 50

PIT Actief BV

E-learning
5.5
Een verminderde insulinegevoeligheid lijkt oxidatieve stress en inflammatoire processen te induceren. Hart en vaten, lever en spierweefsel zijn het gevoeligst voor deze effecten. Verbetert een voeding met weinig koolhydraten de insulinegevoeligheid en daarmee de gezondheid?
€ 138.75 - 185
07 May
May
09:00
Gratis

Olio Educatie

Live Webinar
Online
2
Al uw vragen over alle behandelopties van uw diabetespatiënt besproken
Interactieve geaccrediteerde bijeenkomst waarin u samen met collega’s en onder leiding van een bekende diabetes expert voorbeeldpatiënten met type 2 diabetes bespreekt. Daarbij worden de laatste ontwikkelingen op het gebied van diabetes type 2 besproken.
Gratis
12 May
May
13:30

Zuster-055

Classroom
Apeldoorn
3
Ben je geïnteresseerd in diabetes en wil je er meer over leren? Dan is onze cursus Diabetes iets voor jou! Tijdens deze cursus zul je ontdekken wat diabetes is, hoe het lichaam bij diabetes werkt en hoe je mensen met diabetes kunt ondersteunen om een gezond en gelukkig leven te leiden. Tijdens deze cursus leer je alles over diabetes maar ook het prikken van een bloedsuiker en het toedienen van insuline. Of je nu al ervaring hebt in de zorg of net begint, deze cursus biedt waardevolle inzichten en praktische tips die je direct kunt toepassen. Schrijf je vandaag nog in en help mee om diabetes beter te begrijpen en te beheren!
€ 62.97
01 Oct
Oct
09:30

HAN VDO

Classroom
HAN - GW1
65
Je verdiept met deze post hbo Voeding en Diabetes je aan de hand van de nieuwste inzichten in het ziektebeeld diabetes, dieettechnische eisen, psychosociale aspecten, zelfmanagement, huidige medicatievormen, beweging en de interactie met het voedingsadvies. Ook sta je stil bij multidisciplinaire samenwerking in diabeteszorg en begeleidingsaspecten rondom leefstijlverandering bij diabetes. De herziene NDF Voedingsrichtlijn 2020 is meegenomen in deze cursus.
€ 1370

PAOFarmacie

Incompany
6
Tijdens de nascholing Praktische farmacotherapie: Diabetes leert u uw farmaceutische expertise in te zetten om de kwaliteit van de farmacotherapie te verhogen. De docent gaat onder andere in op de bewijzen voor de medicamenteuze preventie van micro- en macrovasculaire complicaties. Zij vertellen ook welke bloedsuikerverlagende middelen de voorkeur hebben en wat de rationale is voor combinaties van middelen. Met deze vaardigheden kunt u op populatieniveau verbeteringen aanbrengen in de farmacotherapie en tijdens medicatiebeoordelingen.
Op aanvraag