Diabetes type 2
Aandacht voor voeding en de voedingsstatus kan een belangrijke rol spelen in de preventie van diabetes type 2 maar ook in de behandeling van dit ziektebeeld en het voorkomen van complicaties en comorbiditeit.120
8 Punten
E-learning
Prijzen
Regulier € 120
Beroepen
Diëtist
03 Mar 2022
04 Mar 2026
8 Punten
NVD
Doelen
Na het volgen van deze module bent u in staat:
aan te geven hoe type-2-diabetes ontstaat;
aan te geven wat de epidemiologische cijfers zijn van prediabetes en type-2-diabetes;
de complicaties en comorbiditeiten aan te geven die kunnen ontstaan door type-2-diabetes;
de risicofactoren aan te geven die kunnen leiden tot type-2-diabetes;
aan te geven welke (laboratorium)diagnostiek zinvol is bij patiënten met een verhoogd risico op type-2-diabetes;
aan te geven welke voedings- en leefstijladviezen zinvol zijn in de preventie van type-2-diabetes;
aan te geven op welke wijze de preventieve voedingsadviezen kunnen worden geëvalueerd;
te benoemen wat de effectiviteit is van voedingsadviezen in de preventie van type-2-diabetes;
te benoemen welke problemen in de voedingsstatus aanwezig kunnen zijn op het moment van het stellen van de diagnose type-2-diabetes;
aan te geven welke voedingsadviezen zinvol zijn om de voedingsstatus weer te normaliseren;
aan te geven welke voedings- en leefstijladviezen zinvol zijn om remissie te bereiken;
aan te geven welke voedingsadviezen belangrijk zijn voor de preventie van complicaties en comorbiditeiten;
aan te geven welke invloed veel gebruikte medicatie bij type-2-diabetes heeft op de voedingsstatus;
aan te geven welke (laboratorium)diagnostiek zinvol is bij patiënten met type-2-diabetes en op welke momenten;
te benoemen wat de effectiviteit is van voedingsadviezen in de behandeling van type-2-diabetes.
Omschrijving
Aandacht voor voeding en de voedingsstatus kan een belangrijke rol spelen in de preventie van diabetes type 2 maar ook in de behandeling van dit ziektebeeld en het voorkomen van complicaties en comorbiditeit.
VoedingOnline
VoedingOnline biedt onafhankelijke voedingsinformatie aan voor diëtisten, artsen, apothekers en andere aan voeding gerelateerde professionals.
Gerelateerde cursussen
Op aanvraag
MedClass (Boehringer Ingelheim B.V.)
Op aanvraag