E-learning Antibiotica allergie - 2022

antibiotica allergieallergieAntibioticaantibioticum

Wist u dat de meeste patiënten die een penicilline allergie melden, veilig met penicillines behandeld kunnen worden? In deze e-learning leert u om te gaan met antibiotica-allergie in de dagelijkse praktijk.

Gratis
2 Punten
E-learning
E-learning

Prijzen

Gratis
Opmerking :NB: De e-learning is direct na inschrijving beschikbaar.

Beroepen

Anesthesioloog
2 Punten
ABAN
Apotheker
2 Punten
OA, ZA
Apotheker - Openbare Farmacie
2 Punten
OA
Apotheker - Ziekenhuisapotheker
2 Punten
ZA
Arts
2 Punten
ABAN

Sprekers

Dr. M.G.J. de Boer

Internist-infectioloog, LUMC

Dr. M.M.C. Lambregts

Internist infectioloog, LUMC

C.M.G. Nieuwhof

Internist allergoloog-immunoloog, MUMC+
Omschrijving

NB: De e-learning is direct na inschrijving beschikbaar, dus niet pas vanaf 31 december zoals bovenstaande informatie doet vermoeden.


Wist u dat de meeste patiënten die een penicilline allergie melden, veilig met penicillines behandeld kunnen worden? In deze e-learning leert u om te gaan met antibiotica-allergie in de dagelijkse praktijk.


Als zorgverlener komt u regelmatig in aanraking met patiënten die aangeven allergisch te zijn voor antibiotica. Allergieën zijn potentieel levensbedreigend, en in de praktijk wordt door allergie-meldingen vaak afgeweken van het eerste keuze antibioticum. Echter, dat is vaak onterecht. In deze online module leert u verschillende typen allergieën onderscheiden en dilemma’s uit de dagelijkse praktijk op te lossen. Wanneer kan het antibioticum wel gegeven worden en wanneer niet? Hoe zit het eigenlijk met kruisallergie?


De cursus is geschikt en geaccrediteerd voor alle zorgprofessionals die regelmatig antibiotica voorschrijven of over antibiotica adviseren.


Nadat u zich heeft ingeschreven en van ons de bevestiging heeft ontvangen kunt u direct de e-learning volgen. Dit doet u door in te loggen met uw account van Boerhaave Nascholing:

-       Ga naar http://www.boerhaavenascholing.nl

-       Klik op de knop ‘inloggen’ en log in met uw inloggegevens.

-       Klik op “Mijn cursussen”.

-       Klik bij de E-learning antibiotica allergie op de link “Naar leeromgeving”.

-       U vindt in deze leeromgeving de e-learning terug.


Om voor accreditatiepunten in aanmerking te komen moeten minimaal 7 van de 10 vragen juist worden beantwoord. U krijgt twee herkansingsmogelijkheden. Wanneer u de e-learning met een voldoende heeft afgesloten kunt u de bijschrijving van de accreditatiepunten aan het begin van de volgende kalendermaand verwachten. 


Boerhaave Nascholing

Boerhaave Nascholing is er voor medisch- en zorgprofessionals die altijd doorgaan met leren. Als onderdeel van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) bieden wij kwalitatieve en geaccrediteerde nascholing aan. De leerstof uit onze cursussen kunt u als huisarts of medisch specialist direct in de praktijk toepassen.
boerhaavenascholing@lumc.nl
0715268500
10, Rijnsburgerweg, Leiden, 2333AA