Professions
Companies
count-province
4 Results
Allergoloog / klinisch immunoloog
Course banner
08 Oct
Oct
08:45
€ 135

Bureau Prevents

Physical course - single
Hotel Theater Figi
Het immuunsysteem vormt een complex en nauw geregeld stelsel dat ons beschermt tegen een belangrijk deel van de gevaren die ons omringen. Daarbij bestaat het risico dat het immuunsysteem zich ook richt tegen het eigen lichaam. Dit leidt tot zeer diverse uitingen van auto-immuunziekten en allergie, waarbij individualisering van behandeling soms al de maat is.
Course banner
€ 135
Company Logo
Course banner
08 Nov
Nov
09:45
€ 395

SCEM

Physical course - single
Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum Zeist
0-5
Persoonlijkheidsstoornissen in de somatische setting: stress bij de patiënt - stress bij u
Wist u dat uit onderzoek blijkt dat artsen bij patiënten met moeilijk gedrag tot wel 42% meer fouten maken? Vaak gaat het hierbij om patiënten met een persoonlijkheidsstoornis. Deze groep ervaart vaak veel stress, waardoor ze een verhoogd risico hebben op chronische ziektes, maagdarmaandoeningen, obesitas, artritis, hartproblemen, diabetes, vermoeidheid en chronische pijn. Ook ongezond gedrag, zoals roken en overmatig gebruik van alcohol, pijn- en slaapmedicatie, komt meer voor en maakt hen ontvankelijk voor fysieke klachten. Zo maken Borderline patiënten tot 6 keer meer gebruik van de algemene gezondheidszorg dan mensen zonder borderline. Bovendien hebben patiënten met een persoonlijkheidsstoornis vaker problemen met medicatietrouw, leefregels, adequaat inschatten van zorgbehoefte en inschakelen van hulp.
Course banner
€ 395
Company Logo

ALK-Abello BV

E-learning
1
Onlangs verscheen de nieuwe multidisciplinaire richtlijn ‘Immunotherapie voor patiënten met allergische rhinoconjunctivitis (AR) met of zonder astma’. Na het volgen van deze elearning bent u helemaal bijgepraat door een aantal artsen die aan deze richtlijn hebben meegeschreven.
Free
Company Logo

MedNet

E-learning
Eosinofiele oesofagitis (EoE) is een chronische, progressieve inflammatoire aandoening, waarmee ongeveer 4000 patiënten in Nederland gediagnosticeerd zijn. De tijd tussen de eerste symptomen en uiteindelijke diagnose kan lang duren. Dit kan leiden tot een toename van de ontsteking en vernauwing van de slokdarm. Het vroegtijdig herkennen van EoE is dus essentieel voor deze patiënten.
Free
Company Logo
map icon