Kanker en de rol Voeding en Leefstijl
Er wordt wereldwijd heel veel onderzoek verricht naar het ontstaan en het voorkómen van kanker. Er wordt steeds meer ontdekt waardoor behandeling en preventie gerichter kunnen worden opgezet. De online scholing is gemaakt in samenwerking met het Wereld Kanker Onderzoek Fonds en gebaseerd op het Third Expert Report : Diet, Nutrition, Physical Activity and Cancer.Prijzen
Beroepen
Competenties
Leerdoelen:
• De diëtist krijgt inzicht in het proces van het ontstaan van kanker
• De diëtist krijgt inzicht in het omvangrijke onderzoek dat verricht wordt op gebied van ontstaan van kanker
• De diëtist krijgt inzicht in de risicofactoren die een rol spelen bij het ontstaan van verschillende soorten kanker.
• De diëtist krijgt inzicht in de rol van de voedingsfactoren die een bevorderende rol of een remmende rol spelen bij het ontstaan van kanker
• De diëtist krijgt inzicht in de werkingsmechanismen van de factoren die een bevorderende rol of een remmende rol spelen bij het ontstaan van kanker
• De diëtist krijgt inzicht in de relatie lichamelijke activiteit en kanker• De diëtist krijgt inzicht in werkingsmechanismen van verandering of verlies van smaak, die vaak optreden bij de behandeling van kanker.
• De diëtist kan zijn of haar adviezen op het mogelijke smaakverlies of verandering van smaak aanpassen.
• De diëtist kan zijn of haar voedingsadviezen beter toespitsen op de risicoprofielen van de individuele cliënt, die een voedingsadvies wil t.a.v. primaire of secundaire preventie van kanker.
• De diëtist krijgt inzicht in de opbouw van de verschillende rapporten van de WCRF, zodat hij/zij specifieke vragen van cliënten kan beantwoorden