This course is expired

Symposium 'Compassievol leiderschap in de zorg'

symposiumleiderschapcompassiePersoonlijk leiderschapprofessioneel leiderschapzorgmedisch leiderschapRichtlijn Cardiovasculair Risicomanagementopleidencompetentiegericht opleidenopleiden in de kliniek

Hoe ga jij het verschil maken in de zorg? Laat je inspireren door CEO's zoals Maurice van den Bosch (OLVG) en Carina Hilders (Reinier de Graaf ziekenhuis) en hoor de visie van Michael West (spreker en wetenschapper van wereldfaam t.a.v. compassievol leiderschap in de zorg). Want als huisarts, medisch specialist, verpleegkundig specialist of medisch manager vervul jij een leiderschapsrol binnen je zorgorganisatie. Maar om leiderschap te tonen, hoef je niet de baas te spelen – of te zijn. Het startpunt lichten we je in dit symposium graag toe: compassie. Geaccrediteerd voor 6 punten!

825
6 Points
Nascholing
Physical course - single

Prices

Regular € 825

Professions

Anesthesioloog
6 Points
ABAN
Arts
6 Points
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
6 Points
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
6 Points
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
6 Points
ABAN

Skills

Samenwerken 20 %
Kennis en wetenschap 40 %
Professionaliteit en kwaliteit 40 %

Speakers

Michael West

Professor Organisational Psychology, senior visiting fellow The King’s Fund, CBE

Jacqui Brassey

Coleader McKinsey Health Institute

Barbara Doeleman - van Veldhoven

Founder & Director BFC Compassionate Care & Mindful Medicine

Mariëlle Bartholomeus

Zorgbestuurder, Topvrouw van het jaar 2020 en neuroloog

Maurice van den Bosch

Zorgbestuurder (CEO OLVG) en interventieradioloog

Janneke Brink-Daamen

Bestuurder in de Zorg

Carina Hilders

Hoogleraar Medisch Leiderschap, gynaecoloog en zorgbestuurder

Jolien Posthumus

Programmamanager Mentale Gezondheid en Cultuur

Program

Description

SPECIAAL NAAR NEDERLAND KOMEN HIERVOOR:

Prominente sprekers zijn Michael West (professor organisational psychology, senior visiting fellow The King’s Fund, CBE) en Jacqui Brassey (Coleader McKinsey Health Institute). Deze leiderschapsexperts nemen jou mee in de wetenschap en praktijk van compassievol leiderschap en psychologische veiligheid en geven jou inzicht in de significant positieve impact hiervan op: mensen in zorgorganisaties, patiëntveiligheid, innovatie, samenwerken en financiële veerkracht. Na dit symposium zal jij je zeker geïnspireerd en verstevigd voelen in jouw (medisch) leiderschap.

Het symposium is een initiatief van Barbara Doeleman-van Veldhoven, pionier op het gebied van mindfulness- en compassie in zorg, leiderschap en organisatie en oprichter van BFC Compassionate Care & Mindful Medicine.


WAT KUN JE VERWACHTEN?

Het symposium zoomt in op de enorme positieve impact van compassievol leiderschap op mensen in zorgorganisaties, op patiëntveiligheid, op alle organisatieprocessen en op teamwork.

Vergroot het succes van jouw zorgorganisatie, afdeling, team of vakgroep met compassie!

Naast bovengenoemde experts bestaat de line up verder uit Carina Hilders (hoogleraar Medisch Leiderschap, gynaecoloog en zorgbestuurder), Mariëlle Bartholomeus (zorgbestuurder, Topvrouw van het jaar 2020 en neuroloog), Janneke Brink – Daamen (Bestuurder in de Zorg) en Maurice van den Bosch (zorgbestuurder en interventie radioloog). Zij nemen deel aan een leiderschapspanel met Barbara Doeleman-van Veldhoven en gaan samen met de deelnemers in gesprek.

Het symposium bestaat uit voordrachten, interactie en experiences met Jolien Posthumus (Programmamanager Mentale Gezondheid en Cultuur). Dat alles binnen de muren van het Museum voor de Geest, in 2022 winnaar van de ‘European Museum of the year Award’.

BFC Compassionate Care & Mindful Medicine

Wij geloven dat de belangrijkste interventie in de zorg bestaat uit de mens; zowel in leiderschap, als in teamwerk als in het (para)medisch handelen. Bewustzijn, medemenselijkheid, echt kunnen luisteren en helder en compassievol kunnen communiceren liggen aan de basis van kwalitatief hoogwaardige zorg en effectief leiderschap en teamwerk. Deze kwaliteiten kunnen wij als mens ons hele leven verder ontwikkelen en dragen bij aan persoonlijke veerkracht, werkplezier, goede samenwerking en innovatie. Om deze beroepsoverstijgende competenties te verstevigen en verdiepen bieden wij geaccrediteerde bij- en nascholingen, workshops, meerdaagse leiderschapstrainingen én beiden wij teams en vakgroepen begeleiding in company. Al ons werk is ingebed in wetenschappelijke evidentie. Al jaren zijn wij vaste samenwerkingspartner en leverancier van o.a.: Federatie Medisch Specialisten, De Academie Medisch Specialisten, Arts & Leefstijl, Amsterdam UMC, De Jonge Specialist, Netwerk Chronische Pijn, Maastricht UMC, The King’s Fund, Erasmus Centrum voor Zorgbestuur, Erasmus School of Health Policy and Management.
info@ccmm.care
0650522671
123, Laan van Niftarlake, Tienhoven, 3612BR