Gratis Webinar COVID- 19 - 26 maart 2020 (2)

covid-19covidcoronavirushuisartsenhuisarts

LHV, NHG en MedischeScholing.nl slaan de handen ineen voor een structurele reeks webinars voor huisartsen. De webinars voorzien huisartsen van actuele informatie en stimuleren de dialoog tussen beleidsmakers en het werkveld. Zodat we snel kunnen inspelen op de ontwikkelingen. Het COVID-19 virus heeft inmiddels de status van pandemie bereikt, een wereldwijde verspreiding. Hoe is de huisarts voorbereid en hoe kan de huisarts inspelen op de...

Free
1 Points
Online
E-learning
E-learning
Prices
Free
Professions
Physician Assistants
01 Jan 2020
31 Mar 2022
1 Points
ABC1
Huisarts
01 Jan 2020
31 Mar 2022
1 Points
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
01 Jan 2020
31 Mar 2022
1 Points
ABC1
Arts voor verstandelijk gehandicapten
01 Jan 2020
31 Mar 2022
1 Points
ABC1
Skills
Medische handelen 30 %
Kennis en wetenschap 40 %
Maatschappelijk handelen en preventie 30 %
Description

Sprekers


Geert Jan van Holten is huisarts is Oss, voormalig tropenarts en kaderarts-spoed. Daarnaast is hij bestuurslid van de huisartsenpost Oost-Brabant. Hij is actief midden in de brandhaard van het coronavirus.

Patrick Bindels (presentator) is hoogleraar en hoofd van de afdeling Huisartsgeneeskunde van het Erasmus MC. Hij werkt 1 dag in de week als huisarts in Amsterdam. Van 2014-2016 was hij sectieredacteur huisartsgeneeskunde van het NTvG. In januari 2017 is hij toegetreden tot het bestuur van de Vereniging NTvG.

Jako Burgers is huisarts en Strategisch-medisch adviseur bij de NHG. Daarnaast is hij bijzonder hoogleraar Huisartsgeneeskunde Maastricht University.

Eric van Gorp is als Internist/Viroloog en als hoofd van de vakgroep ‘Exotic viral infections’ van de afdeling Viroscience in het Erasmus MC actief betrokken bij de behandeling en bij het onderzoek naar 'emerging infections' zoals Dengue, Ebola, Zika en ook het COVID-19 virus.


Inleiding

LHV, NHG en MedischeScholing.nl slaan de handen ineen voor een structurele reeks webinars voor huisartsen. De webinars voorzien huisartsen van actuele informatie en stimuleren de dialoog tussen beleidsmakers en het werkveld. Zodat we snel kunnen inspelen op de ontwikkelingen.


Het COVID-19 virus heeft inmiddels de status van pandemie bereikt, een wereldwijde verspreiding. Hoe is de huisarts voorbereid en hoe kan de huisarts inspelen op de snel veranderende situatie? Wat zijn de antwoorden op veel gestelde vragen? We geven een update van de stand van zaken, waar we in de pandemie staan en wat we kunnen verwachten de komende maanden. Hoe speel je als huisarts hierop in? Alle huisartsen in Nederland op één lijn: dat is het doel van deze webinar!


Het webinar is nu on demand te streamen: ga naar corona.medischescholing.nl, log in en kijk het webinar op een moment die u uitkomt.


Accreditatie-vragen voor ABAN accreditatie zijn te beantwoorden tot en met 7 mei 2020. Accreditatie wordt na 7 mei 2020 bijgeschreven.


Programma

  • Thema 1: Ervaringen uit Brabant: een les voor ons allen
  • Thema 2: Persoonlijke beschermingsmiddelen
  • Thema 3: Testbeleid zorgverleners
  • Thema 4: Verdeling belasting zorgstelsel: welke patiënten in de tweedelijn?
  • Vragen die ingezonden worden via ons platform.


MedischeScholing
info@medischescholing.nl
https://www.medischescholing.nl
11, Onbekend, -, 6511AS
View all courses