This course is expired

NU ALS VIDEO TERUG TE KIJKEN: COVID-19 live-uitzending: Mentale problemen jongeren | Kindervaccinatie | Boostervaccin

Beleid boostervaccinatie ouderen & zorgmedewerkers, kindervaccinatie en mentale problemen onder jongeren.
covid-19covidcovid 19Covid virusjeugdgezondheidszorgpsychologiepsychische problemenpsychiatrievaccinatiesvaccinatiebeleidvaccinvaccinatie

Belangrijk: Dit on-demand webinar is niet meer geaccrediteerd terug te kijken, u kunt de opname wel kijken maar zult geen punten ontvangen! Thema’s: 1. Nieuw beleid rondom boostervaccinatie 2. Kindervaccinatie (5-12 jaar) 3. Problemen geestelijke gezondheid jongeren t.g.v. de COVID-maatregelen. In dit webinar bespreken we een recente studie uit het NTVG die een toename in depressieve klachten en angsten onder jongeren ten gevolge van de COVID-maatregelen heeft aangetoond. Hoe herkennen we die op tijd, hoe kunnen we jongeren het beste begeleiden en welke rol spelen sociale media hierbij? Daarnaast spreken we over het kindervaccinatie beleid (5-12 jaar) en het beleid rondom de boostervaccinatie. Welke groepen worden gevaccineerd en hoe zit het met zorgprofessionals en een boostervaccin?

Free
1 Points
Online
Webinar
E-learning

Prices

Free

Professions

Anesthesioloog
17 Nov 2021
16 Nov 2022
1 Points
ABAN
Apotheker
17 Nov 2021
16 Nov 2022
1 Points
OA, ZA
Apotheker - Openbare Farmacie
17 Nov 2021
16 Nov 2022
1 Points
OA
Apotheker - Ziekenhuisapotheker
17 Nov 2021
16 Nov 2022
1 Points
ZA
Apothekersassistent
17 Nov 2021
16 Nov 2022
1 Points
KABIZ, SANA

Skills

Kennis en wetenschap 40 %
Communicatie 20 %
Maatschappelijk handelen en preventie 40 %

Speakers

Patrick Bindels

Hoogleraar huisartsgeneeskunde ErasmusMC, presentator
Geen disclosures.

Robert Vermeiren

Hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie
Geen disclosures.

Károly Illy

Kinderarts, voorzitter Nederlandse Vereniging Kindergeneeskunde, lid OMT
Geen disclosures.

Hans van Vliet

Medisch programmamanager COVID-19 vaccinatie RIVM, waarnemend lid gezondheidsraad
Geen disclosures.

Antina de Jong

Ethicus en jurist KNMG
Geen disclosures.
Description

Belangrijk: Dit on-demand webinar is niet meer geaccrediteerd terug te kijken, u kunt de opname wel kijken maar zult geen punten ontvangen! 


Nieuwe beleid boostervaccinatie: kwetsbare groepen en zorgprofessionals?

De gezondheidsraad heeft het nieuwe beleid rondom het COVID-19 boostervaccin bekend gemaakt. Welke groepen dienen een booster vaccin angeboden te krijgen; waarom en waarmee? Wanneer zal het boostervaccinatie programma uitgevoerd worden en door wie? Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode t.a.v. boostervaccinatie voor zorgprofessionals?

 

Kindervaccinatie (5-12 jaar)

Er zijn veel vragen rondom kindervaccinatie in de media en ongetwijfeld ook op uw spreekuur. Welke groepen kinderen dienen gevaccineerd te worden en waarom? Károly Illy, kinderarts en voorzitter van de Nederlandse vereniging voor kindergeneeskunde, bespreekt de laatste inzichten en het beleid rondom COVID-19 vaccinatie van kinderen.

 

Problemen geestelijke gezondheid jongeren t.g.v. COVID-maatregelen

Het zal u niet ontgaan zijn in de media; de geestelijke druk op onze jongeren ten gevolge van de COVID-maatregelen is groot. Men ziet bijvoorbeeld een toename in depressie en angstproblematiek onder jongeren (NTVG oktober 2021, Muilekom et al.). Zowel de jeugdzorg, de vereniging van jeugdartsen en meerdere jeugdpsychiaters spreken regelmatig hun zorg uit. Maar wat zijn nu de feiten en hoe bereiken we deze groep het beste? Jeugdpsychiater en hoogleraar Robert Vermeiren zal ingaan op de ontwikkeling van de adolescent en geeft daarmee basis aan de wijze van interactie van jongeren met deze pandemie. Ook het effect van de invloed van social media op de ontwikkeling (en de introductie van Facebook in 2007) zal hierin aan bod komen. DIt zal worden gelinkt met de huidige COVID-pandemie en hoe het gebruik van social media en het gebrek aan ‘live’ sociaal contact juist funest is voor deze (kwetsbare) groep van jongeren. Robert komt met praktische tips hoe je als zorgprofessional hier alerter op kunt zijn en hoe je als team kunt samenwerken om de jongeren toch te bereiken.


MedischeScholing

info@medischescholing.nl