Zorgen na een sectio
Online scholing waarin de nieuwste medische inzichten betreffende sectio worden besproken. Feiten en fabels over herstel, oefeningen en wondgenezing komen ook aan bod. Zo ben je weer up to date om je post-sectio cliënten te adviseren en te begeleiden.Prijzen
Datum en locatie
Beroepen
Sprekers
Barbara Rademaker verloskundige en docent
Speaker
Zorgen na een sectio
6 weken niets tillen? Onverzekerd als je gaat autorijden na sectio? Postpunctiesyndroom in het kraambed of “gewoon hoofdpijn”?
In 2021 beviel 17,7 % van de zwangeren in Nederland via een keizersnede. De tendens is ook om vrouwen na een sectio steeds eerder uit het ziekenhuis te ontslaan en thuis te laten genezen van hun buikoperatie. Verloskundigen en huisartsen krijgen daardoor steeds meer verantwoordelijkheid en vragen over postoperatieve zorg(en).
Je zwangere cliënte weet dat zij een sectio zal krijgen en heeft vragen over de procedure, de risico’s en het herstel. Je wilt haar niet “het web” opsturen, maar wel recente informatie geven. Of een kraamvrouw valt 26 uur postsectio ineens weer onder jouw verloskundige zorg en belt met klachten…
Je krijgt kennis van de nieuwste inzichten betreffende
- Cesarean Scar Disorder
- gentle/electieve sectio vs spoed sectio
- agraves vs draad
- wondgenezing, wondinfectie en nabloedingen
- vruchtbaarheid en borstvoeding na sectio
- complicaties zoals Niche, Ashermansyndroom en het postpunctiesyndroom
Aan bod komen de fabels en feiten over herstel, oefeningen, tillen en autorijden. We bespreken casuïstiek, nieuwe ontwikkelingen, wetgeving en risicofactoren. Na deze online nascholing ben je weer up to date om je zwangere cliënten goed voor te bereiden en kraamvrouwen te adviseren en begeleiden in de eerste maanden post sectio.
Online Scholing
Bij deze scholing hoort een voorbereidingsopdracht: het is belangrijk dat je deze goed doorneemt en je antwoorden vooraf instuurt. Vanwege het interactieve karakter van de scholing beperken we het aantal deelnemers tot 12. Kort voor de scholing ontvang je van ons een mail met de link naar de online bijeenkomst.
Accreditatie
Deze training is door ABC1 (huisartsen), KNOV (verloskundigen) en het Register voor Klinisch Verloskundigen geaccrediteerd voor 4 punten in de categorie vakinhoudelijke scholing (ID: 514572).