Oogklachten in de praktijk - diagnostiek en behandeling
Oogklachten zijn frequent voorkomende klachten in de huisartspraktijk. Een huisarts ziet in een normpraktijk twee tot drie patiënten per week met oogklachten, hieronder vallen niet de refractie-afwijkingen. De meeste consulten zijn eenmalig. Het is belangrijk het onderscheid te kennen tussen onschuldige, self-limiting aandoeningen en ernstige oogaandoeningen.Prijzen
Beroepen
Sprekers
drs. Marieke van Atten
Speaker
Doelen
Na het volgen van deze cursus:
Oogklachten zijn frequent voorkomende klachten in de huisartspraktijk. Een huisarts ziet in een normpraktijk twee tot drie patiënten per week met oogklachten, hieronder vallen niet de refractie-afwijkingen. De meeste consulten zijn eenmalig. Het is belangrijk het onderscheid te kennen tussen onschuldige, self-limiting aandoeningen en ernstige oogaandoeningen.
In deze cursus komen verschillende verschijningsvormen van oogklachten en hun epidemiologie en etiologie aan de orde. U leert een oog te beoordelen aan de hand van het diagnostisch algoritme uit de NHG-Standaard Het rode oog en oogtrauma (2017). Daarnaast worden de niet-medicamenteuze en medicamenteuze behandeling besproken en leert u de inschatting te maken tussen onschuldige en ernstige oogaandoeningen.